MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Första dagen på resten av våra 12 veckor

2016-04-06

Det var nog fler en jag som kände sig lite övergiven så här på första dagen efter testmodulen. Då lärarkåren hade annat för sig blev vi hänvisade till bok och frågor tillhörande det nya avsnittet som avhandlar diverse städmetoder som vi sätter tänderna i dagen till ära.

Jag hade föredragit en genomgång av avsnittet först och sedan egen tid, men det är jag det. Kände mig trött och seg idag, läste avsnittet 2 gånger men utan att riktigt veta om det fastnar. Hoppas innerligt att allt finns kvar där dagen då det är dags för slutprov.

Inte bara ensamläsning stod på schemat utan vi fick även  utsocknes besök i klassrummet. Företrädare för fackföreningen kommunal gästades oss. En bra och saklig information om mål och medel, varför man skulle vara med i facket och lite sånt runt om. Är med i facket sedan länge men  det kändes rätt okej att informationen främst vände sig till dom som inte var med i en fackförening en.

Det är i kommunal man troligen hamnar som färdigcertifierad lokalvårdare sen på sitt första jobb. Ett förbund det minst sagt har blåst snålt om ett tag nu då topparna förlustat sig för medlemmarnas pengar. Det är slut med det nu och man tar nya tag.

Får jag ett jobb som lokalvårdare byter jag förstås förbund då det är enklast att få hjälp då.

Våran kontakt på Arbetsförmedlingen kom och hälsade på. Det skrevs på papper för den nya periden och det pratades pengar, eller mest hur man gör rätt och när för att få pengar. Det är ju försäkringskassan som står för fiolerna och dom kan vara lite petiga. Bäst att göra rätt från början och hoppas att jag gjort precis så då jag snabbt har skickat in min begäran om att få pengar. Lite tidigt visade sig, men gjort är gjort.

Nu tämligen pigg i kropp o knopp. Har diskat samt sökt jobb och i badkaret ligger det varmt vatten med skum och väntar. Tanken är också att stampa av ett avsnitt i saneringsboken också innan det blir kväller. (det blev 2 men nu så är det snart mästerkockfinal)

Ikväll missar iallafall inte jag finalen på Sveriges mästerkock!

Mina två kamrater dom närmaste 12 veckorna!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)