MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Från testmodul till städfabrik

2016-04-05

Under testveckorna har vi fått göra svenska tester mattetester och förståelsetester. Allt för att utröna kunskaper iniativ o sammarbetsvilja. Konstaterar att min svenska kunskap är förhållandevis god även om stavningen kanske lämnar en del övrigt att önska, men stavar hällre en bra och så är det med det. Funderar på om jag ibland ska lämna datorn och skriva för hand lite mera. Men Nä, jag går tillbaka till trygga datorn ty där är jag van.

I början kändes det rätt meningslöst att gå testveckor för att få gå i en kurs om städning. Klart jag kan städa! Kändes rätt trist med alla tester och det kändes jobbigt med all väntan då det svenska språket skulle förklaras för dom som inte förstod. Men speciellt nu när dom är avklarade känns det kul att få börja på allvar.

Men fick under testveckorna uppleva något av den roligaste och bästa informationen om jobbsök och cv. Har genomlidit många tråkiga timmar med en massa blabla. Kul att det finns personer som tar det där med information på det sätt som vi förtjänar. Inte alls nödvändigt att det ska ske på ett trist sätt bara för att ämnet är det. Flera roliga informationsstunder ser jag fram mot.

Vi har fått bra info från företag och varit på givande studiebesök (mera sånt). Nu kommer inte hotellen på våra resor klara sig från kritik om rummen längre. Vi har fått göra fältuppgift och gå omkring i affärer och kollat städningen, något som faktiskt va rätt undermålig och något som jag inte riktigt lagt märke till. Fören nu!

Va faktiskt lite oroad igår hur det skulle bli igentligen. Ingen sa ju något. Men troligen hade jag inte alls behövat ha någon ångest. 

En hel dag i Arbetsförmedlingens sköte stod på menyn och man började  med dom som inte riktigt klarade nålsögat och fick därför inte vara kvar. Dagen kortades av och istället för att prata med alla gruppinformerade man resten (förutom dom som absolut ville prata enskilt). Vi är nu 8 i gruppen vars mål är att bli SRY certifierade. Kl 11 fick vi gå hem. Men nu så är det slut med testmodul och halva dagar  NU KÖR VI!!!!!!

Har du föresten funderat på skillnaden mellan SRY och PRYL? Det jag fick veta idag var att pryl är det gamla ordet för samma certifiering, den som nu heter

SRY ( Servicebranchens Yrkesnämd) och det är den förkortningen som kommer att användas här.

Beslutade att försöka ta mig ann saneringsboken så ska läsa 2 böcker (foto kommer). Ett ambitiöst och helt jäkla galet projekt kan tyckas, men ger det en chans. När certifieringen sedan står för dörren kan jag bestämma hur jag vill fortskrida och slutproven görs en o en. Så klarar jag ett men inte det andra är det ingen fara.

Någonstans i mitten kommer praktiken och en så länge står jag utan plats. Men förhoppningen är att hamna på ett bra företag där inlärningen och den egna personen står högt i kurs. Tipsar redan nu dom platser jag söker jobb på att dom kan få 4 testveckor helt gratis, ingen har nappat en.

Tror vi kommer bli en bra grupp som lärarna inte alls kommer ha svårigheter att vidarebefodra sin kunskap o vishet till. Det är inte alltid nödvändigt att vara utbildad pedagog om erfarenheten finns.

Det är en lite familjär stämning på Lernia, något som smittar av sig på oss kursdeltagare. Ser fram mot 12 roliga krävande jobbiga men givande veckor.

När jag först sökte information om denna kurs hittade jag ingenting. Inte ens någon som gick kursen och skrev av sig om sina vedermödor hittade jag. Det är slut med det nu! Denna dagbok kommer förvandlas från livsdagbok till kursdagbok och ni är hjärtligt välkommna att vara med på resan.  

Maten kommer förstås fortfarande ha en betydande roll på hemsidan (tänker inte döpa om den till skuros). Men nu när jag har tankarna på annat så  får mat och recentionerna stå lite i skymundan. Men det kommer tillbaka och lite av livets goda ska jag fortfarande kunna  rapportera om har jag tänkt. Tanken är att mestadels skriva om kursen på veckorna och livets fröjder och livsåskådning på helgerna. Får se hur det går.

Idag fyller jag hela 46 år.Fuskade lite o köpte en färdigtårta som nu står o tinar upp i kylen. Vartefter kommer bästaste vännen och hälsar på. Mitt facebookflöde svämmar över av grattishälsningar. Ikväll har jag inte alls tänkt laga mat själv. Det gör man inte när man fyller år. Vet däremot inte vem som ska få äran. Spicy Hot Mc Donalds eller den lokala pizzerian. Lite beror det på när jag liksom kommer iväg för att äta.

Har mått rätt bra i några dagar. Nästan så sinnet bubblat över av glada känslor. Om det är lyckan över att ha något att göra eller om det är att våren är på ingång låter jag vara osagt.

Med det glada sinnet kommer även insperationen att skriva. Förhoppningen är att livshistorien nu äntligen ska få sig en skjuss framåt, en så länge har det bara gett avstamp i långa dagboksanteckningar. Men snart så kanske det även ger upphov till lika långa uppdateringar i world! Hoppet är det sista som överger.

Fyrverkeri för mig då jag fyller år och att jag fick fortsätta lokalvårdskursen

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)