MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Val och Kval

2016-04-04

Japp då äro testveckorna slut och domens stund nalkas. Alla tysta som möss men i morgon får vi veta vilka och hur många vi igentligen blir i gruppen. Jo jag säger vi för jag är nästan säker på att jag kvalat in som en kursdeltagare. Det känns så i hjärtat o sinnet. I morgon kommer Arbetsförmedlingen och stunden är inne. Om det blir ja startar kursen direkt på Onsdag.

Valet att gå kursen är helt fri och det är helt utan straff om man säger nej. Men för min del har jag inget val, det är liksom inte så jobben ramlar över en. Jag går kursen hoppas jag lyckas bli certífierad o söker jobb så får vi se vad som händer. 

Trots att jag inte vet om jag får gå så funderar jag redan nu på om jag ska läsa saneringsboken också, ambitiöst o jobbigt med 2 böcker men kanske gör det mig ännu attraktivare hos en eventuell arbetsgivare. Ska sova på saken. Tyvärr är saneringsbiten bara teori. hade klart varit många plus om det ingått certifikat i tex asbestsanering och högtryckstvättar.

Nu är det bara läsa. Men kanske bra det också. Noterade efter lite snabbläsning att man i ett kapitell skrev om känkraftsanering och en av mina sysslor i Varberg musselskrapning i kylvattenkanal.

Sista testdagen var lugn. Det blev grupparbete om branchen och svar på frågor som nog är lite skrämmande, man får en tankeställare om vad som krävs och frågor om jag är av rätta virket ställs i huvudet. Vi skulle få besök av ett företag. Men tyvärr bokade dom av och vi fick åka hem. Bra att få gott om tid att ta sig till nästa evenemang.

Sökte till Rustas lager, mest för att det då inte fanns något annat roligt att söka. Det har aldrig hänt något när jag sökt lagerjobb. Blev erbjuden att göra en videointerjuv. Spännande då det var första gången, efter lite hackande o velande med frågor avslutades det projektet. Resultatet blev så bra att jag idag blev kallad till gruppinterjuv. Det var inte första gången men spännande endå då jag hade kallats dit för ett lagerjobb woohooo. Troligen stannar det där, men om jag går vidare så blir det en interjuv till o så kanske en till. Det går grundligt tillväga. Undrade lite varför man kallat mig. Av 12 i gruppen hade 11 lagervana. Man kände sig utvald och lite ensam på samma gång.

Nu så här på kvällskvisten stundar först en diskning med nya diskborsten och så ett bad med  olja från apoteket.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)