MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Helg och Vårsol

2016-04-01

1 April och gjorde som jag nästan alltid gör på morgonen knappar fram nt på mobilen. Lurades om att det skulle röstas om vindparker. Bland annat fanns det förslag om vindkraftverk vid himmelstalund där det endå bara var fåglar och vid hamnen, skulle tydligen vara praktiskt då fartyg kunde parkera där för natten enligt chefen för hamnen. Ett rätt så skoj skämt.

Ett annat var att polisen i Huddinge med FB snuten Reine i spetsen hade skaffat sig en mexikansk bovjakt chivavva som hoppar upp o biter bovarna i halsmandlarna. Finns säkert mera. Blev inte lurad i allafall.

Blev först rätt så besviken att vi skulle rätta våra prov själva. Bekräftelsetomten i mig slet sitt hår i förtvivlan, ge mig ett V ge mig ett R. Ge mig vad som helst skrek han argt. Men icke, det fick jag ge mig själv och tur som det var blev det mestadels R. Det är rätt kul att rätta i grupp också och jämföra svaren med varandra. Vi fick senare reda på att detta berodde på att lärarna hade möte.

Vi disskuterade störningsjour och vipps tänkte jag tillbaka på Bäckgatan. Undrar varför?

Sedan gick vi genom Torsdagens fältuppgift då vi gick omkring och störde butikspersonal.

Sedan kom det ett företagsbesök. Ägare till ett städbolag som rätt nyligen gått våran utbildning och fick på plats ta i mot sitt surt förvärvade bevis på sin kunskap. Vi fick veta om företaget och hur man går till väga att starta ett och fortsätta driva det. Hur man fixa kunder och får tid över till allt annat.

Blev inte överdrivet sugen på att starta eget men ljuger om jag inte lekt med tanken. Skulle nog starta ett specialstädföretag med riktiga skitjobbb som specialite. Slogan är giva. Din skit vår vardag! Högt lågt djupt septitanksanering silosanering etc etc etc  Allt som andra inte tar med tång av olika anledningar och hällre betalar en bra slant för att få gjort. Men är så dålig på det där med ekonomi så det får nog vara. Men en rätt okej presentation var det iallfall.

På väg hemåt fick jag lite vårkänslor och stannade till på däckfirman och bokade tid för byte. Nästa vecka är det således sommar och slut på vinterväglag, det har jag bestämt.

Men nu så är det helg och boken fick stanna kvar på skolan. Inget alls planerat förutom att jag dagen till ära ska tillreda magen Jockes speciallax i ugn.

God Helg på eder alla!


Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)