MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Prov och cv

2016-03-31

Tycker inte om prov, i någon form alls!. Så det kändes sådär att lämna den sköna sängen denna morgon.

På plats innan kl 8 som sig bör och när provtiden va sagt till 10 fanns det tid att läsa mera vilket jag gjorde. En lite trött hjärna tyckte redan efter några rader att det var jobbigt trist  träligt och superonödigt att läsa det här en gång till. Har lite tendens att överdriva det där med läsningen innan prov. Risken för att det ska bli mera trötthet en inlärning är stor. Ibland funkar det bra och ibland blir det fullständigt blackout i kontoret.

Det aktuella avsnittet har nog allt som allt lästs  igenom ett 10 tal gånger. Resultatet på provet blev nog ett mellanting mellan inlärning och härdsmälta. Tror på ett hyffsat godkänt resultat då det känns så i mag gropen.

Efter stärkande promenad och lunch stod information om cv och jobbsök på schemat. Får allergiska besvär bara av tanken på Sökajobbkurser och Cv information. Många har det blivit genom åren och merparten har varit så trista att jag nästan somnat o trillat av stolen. Trodde helt enkelt att information av detta slag inte kunde vara roligt.

Jag hade fel Här pratades glatt på lite stand up maner om facebook hemsidor och olika metoder att söka jobb på ett roligt sätt. Chockades av det faktumet att man enligt Arbetsförmedlingen söka 5 jobb om dagen. Och här har jag suttit med mina 1-3 jobb om dagen och känt mig skit duktig. Blir personliga genomgångar av cv senare om jag inte missförstod det hela.

Kände mig rätt nöjd med dagen då jag styrde kärran hemåt. Stannade till i affären för att köpa tårtsaker till helgen då pappsen kommer på besök. Magen bestämde köttfärsås istället för lax men innan satte jag mig framför datorn för att skriva ut lite papper tills i morgon så jag inte glömmer.

Det ena gav det andra och vips satt jag där inspirerad och tänkte att det kanske inte är så svårt att söka 5 jobb om dagen trots allt. Kom till jobb 3 då magen i uppror skriker Maaaaaaaat! Och känner man min mage vet man när det är dags att vänta och när det ska vankas käk på momangen. Någon momang blev det dock inte riktigt, en köttfärssås ska kokas en stund och under tiden hinner jag plita ner dessa rader.

Igår var det semifinal i Sveriges mästerkock och tror aldrig i seriens historia att det någonsin varit så spännande. Jag i allafall satt och studsade av spänning i tv soffan. Min favorit kom till final till slut och 1 av 3 favoriter i final är inte så dåligt.

Lagom när magen kapitulerat och suckar. Nähä ingen mat idag sätter jag på spagettikastrullen och nytt hopp om middag tänds.

Det har varit en intensiv men skoj dag idag och tror nog det kan bli kurs av den här testmodulen. Några dagar kvar tills vi kan vara säkra. Men med tanke på denna dag så känns det faktiskt som om det vore lite skoj trots allt, att få komma tillbaka till skolbänken och lära sig lite nya saker så här på ålderns mitt.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)