MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Studiebesök

2016-03-30

Start kl 9 och därför lite sovmorgon.

Scandic Nord (För länge sedan mera känd som Esso motorhotell) på ingelsta skulle besökas. 

Antar att det är lite beige att jämföra scandic Nord med Grand då man här prioriterar familjer och miljötänk mot Grands lite lyxigare filosofi. Men här fanns det en pool och både frukost och lunch är här mera en bra. 

Vi tittade på olika rum och det fanns både extrasängar och våningssäng som var fast i väggen, bara att vinkla ut. Okänt för mig men ett plus i kanten var att man hade vissa rum där hundar var välkommna. När besökaren aviserat att man har för avsikt att medföra pälskling dukades fram hundmat skål o sovfilt på rummet. Rummet städas grundligt efteråt och antar att ett sånt kostar lite extra.

Ett trevligt bemötande av personal och här kändes det som om man mer en gärna tog i mot både praktikanter och sommarjobbare. Det ser inte ut som om jag hinner fixa en egen praktikplats och är dessutom inte riktigt säker på vart jag vill praktisera. Troligen bestäms det när jag vet vad som finns att tillgå.

Efter att nu ha besökt 2 hotell i annat avseende en att bo här kommer jag numera se hotellrum från en hel annan synvinkel. Ett hotell har för mig varit perfekt om det finns ägg o bacon till frukost. Om baren kan göra goda drinkar och om restaurangen i närheten är prisvärd. Nu kommer även smutsanhopningarna och sängens bäddning att studeras nogrannt. Bäva månne små o stora hotel.

 Efter studiebesöket var det dags för en fältuppgift. Vi skulle besöka frivilligt köpcentrum och kolla på hur olika affärer skötte sin städning.  i min lilla grupp tyckte man det var lite skämmigt att luffsa omkring och kolla renheten på hyllor och golv.

 Går vanligtvis inte fram till den största ur personalen och påpekar att deras hylla för glas är skitig och att golvet nog borde dammsugas en extra gång. Skickar hällre ett mail. Däremot går jag gladeligen fram och frågar om städrutiner och liknande.

Man vet att det är trist att läsa bok när man hällre städar toaletten en läser. Hursom har avsnittet ur boken fått sig en genomläsning och det stundar ytterligare ett till innan vi pausar och hoppas på det bästa. Är absolut inget vidare på att absobera kunskap genom läsning men oftast om jag läser så brukar det gå bättre en jag tror. Hoppas på samma fenomen i morgon.

IKVÄLL! är det semifinal i Sveriges mästerkock. Kl 20 på tv 4 Missa inte det!

Utsikt från relaxavdelningen på Scandic Nord

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)