MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

En spark i pungen på köksdrömmen

2016-03-02

Nu har jag några tjusiga ritningar på finköket att sukta över. I köksaffären gjordes allt mycket noga och det bjöds på kaffe och en redig offert med mig hem. Bara en sak som smolkade i bägaren. Priset!

Kände en smärta i nedre regionerna, för så kändes det, en spark rakt upp. Inte fan är det värt att kosta på 250 tusen på en etta. Får aldrig tillbaka dom pengarna. Förvisso va det ångugn o helmassiva köksluckor och köket kommer bli sååå djäkla fint, men endå.

När värsta chocken lagt sig och jag konstaterar att det kan vara själva grundköket som är dyrt blir det att låta en tredje köksritare få chans. Blir det ungifär samma pris. Ja då lägger jag köksdrömmarna på is och jag får hitta på något annat för att finna glädjen åter i min lilla lya.

Igår när jag var på Mediamarkt och luddade omkring medans vännen valde o vrakade bland skrivarna hittade jag en söt tvättmaskin. Blott 4 kilo tvätt men liten och tokpassande till mitt badrum. Med denna är det nog så att jag både kan ha kakan och äta upp den. Få tvättmaskin (om en liten) och behålla badkaret. Visst det blir trångt om saligheten endå, men jag får en tvättmaskin. Det bästa av allt att det säkerligen inte kommer kosta 250 tusen.

Tröstar mig lite genom att kolla runt på nätet och leta efter roliga göromål i Helsingfors. Så här långt har jag hittat en pub där det lokala ölet Terinpeeli serveras, vi bedömmer att det inte ligger så långt från Stockmanns som är ett givet mål. Hittar vi bara dit blir det lunchpilsner och kanske en matabit. Vi får se vad som händer. Denna gång har vi blått några timmar på oss.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)