MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

En stolt arbetare

2016-02-19

Har tyvärr inget fast arbete och är arbetslös mer en jag jobbar. Det gör att iallafall jag sätter lite extra prestige att göra det där lilla extra när jag väl får jobba och visa framfötterna. Är alltid stolt över det jobb jag utför och jag ger sällan upp och löser dom flesta uppkomna problem. Känner att jag är lite av en drömjobbare. Tyvärr är det få arbetsgivare som ser det som jag ser och vet, att just jag är ett djäkla kap.

På mötet om städutbildningen i Onsdags trycktes det mycket på att man skulle vilja gå utbildningen. Det var bra om man redan innan visste vad det innebar att vara lokalvårdare så man ville jobba inom yrket. Det var till och med så att det ingick 2 provveckor för att man skulle vara säker. Jag har jobbat med tung industristädning och kanske ägnar jag ett inlägg och berättar vad det har inneburit någon gång .Men tills det kastar jag  sten i glashus, och tror jämföresevis  inte inte att finstädning är så djäkla jobbigt och svårt. Blir jag överbevisad ändrar jag mig.

Men hursom är det klart som korv att jag går en städutbildning. Få lära mig nya saker nya vanor och bli redo för nya utmaningar i arbetslivet Bli ett självklart val för alla arbetsgivare nästa gång jag söker jobb.

Men allra helst vill jag ha ett jobb nu! Tyvärr ser det dimmigt ut på den fronten.  mitt tips till dig arbetsgivare som läser detta. Slå till nu, för sen när jag gått min städutbildning är jag oumbärlig för alla som läser mitt cv och det blir slagsmål om mig som just din arbetare. Nä kanske inte riktigt så. Men lite kul skulle det va.

Köksfunderingarna går vidare och dom blir nog bara dyrare och dyrare ju längre tiden går. Ju mera jag kollar i tidningar bloggar o hemsidor där kök presenteras på smakfulla sätt är det mera jag vill ha, sånt kostar pengar. Men jag får se vad jag får i slutendan. Kanske blir det ingenting. Kanske får jag nöja mig med en fingertutt eller så får jag mitt lilla drömkök. 

Var rätt inställd på att slutföra det sista slaget mot 3 då senaste fakturan gick långt över vad jag kan betala månadsvis och vad som var bestämt. Lyckades dock hålla mig på rätt sida om vad som anses vara hövligt och allt gick rätt lungt tillväga. Det var fråga om en dubbelfakturering. Lät som om det var normalt men undrar lite varför. Hursom ska jag tydligen nu ha betalt för 2 månader och sen fortsätter det enligt dom papper jag skrivit på. Vi är inte sams jag och tre,s hejdukar. För jag anser mig ha blivit grundlurad på skit jag aldrig använder med tillhörande dyra abbonemang på horibelt långa bindningstider, Men nu kan jag tyvärr inte göra så mycket mera åt saken. Gilla läget typ.

När jag endå var fast med skitabbonemang så bytte jag mobil till en Samsung S6. En fin mobil i alla avseenden. Men inte så mycket bättre en den s4 jag hade innan. Lite småsurt känns det just att jag bytte när den gamla gott hade räckt och månadssumman hade gått ner. Det är sånna häringa saker som gör att folk hamnar hos lyxfällan kan tänka! Man ser det nya blänkande istället för det gamla fungerande. Det blänkande nya som kostar mera mot det fungerande gamla som kostar som det alltid har gjort.

Smuttar öl och i morgon blir det att leka slattprovning utan bästa kamraten som har sin syster på besök. Säkert kul o nyttigt att träffa andra lekkamrater.

Kram på eder kära läsare och ha en trivsam helg!

Bild på en tjurig svan som gjorde en skummande Usväng o simmade snabbt åt andra hållet när jag tog fram kameran. Ingen linslus där inte.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)