MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Fusk och Mord

2016-01-27

Så har det hänt igen (eller det händer säkert oftare men nu har det blivit känt igen) Att utländskt kött sålts som svenskt. Det är ett Gotländskt företag som är i blåsväder denna gång. Man lär ha slaktat irländsk lamm och malt utländskt kött på nätterna o hanterat Gutefår på dagarna så myndigheterna inte har haft möjlighet att kolla vad som händer.

Folk går ut och berättar att dom är lurade svikna ledsna, Och visst är det så. Tron kan försätta berg och vill man så tror man. Men helt säker att få svenskt kött är man inte om man nu inte har en egen ko som slaktas i vedboden.

Det är pengar att tjäna  och görs nog oftare en vad vi vill tro, ja vi konsumenter alltså. Och att fuska funkar nog rätt ofta, men när det misslyckas blir det stora rubriker och vi konsumenter som vare sig om  vi är drabbade eller ej säger att vi ska kolla nogrannare nu en förut.

Mot pengagiriga lurendrejare finns det tyvärr inte mycket att göra och man får nog som köttätare vara beredd på att bli lurad en o annan gång i livet.

Det står nationellt om Hageby igen. Ytterligare ett mord och på en gång har Norrköping på nytt blivit en kallare plats. Som Stockholm där det mördas och står i stup i kvarten. Inte kunde man tro att det samma skulle inträffa i medellilla Norrköping.

Nu för tiden skjuts det mördas det och slåss det presis lika mycket här som i en storstad. Skrämmande är bara förnamnet. Lite kan man kanske sitta på andra sidan staden och säga att. Men jag bor ju inte i Hageby så mig rör det inte. 

Tror dock inte det är så lätt. Man kan drabbas vare sig om man bor i Hageby eller Haga. Är iallafall rätt nöjd över att jag flyttade. Visst trivdes i Hageby men det känns ännu bättre att bo i Haga.

I övrigt har dagen varit av bra sort. Men gårdagens snabbhet gjorde att jag mestadels trodde att Onsdagen är Torsdag. Men I morgon måste jag iallafall gå upp tidigt och se om dem däringa riksbyggentomtarna kommer o byter ut min brandvarnare. Eller om det är så att dom redan gjort det. Den som håller sig vaken får se.

Funderar på ett promenadband. Men det är som vanligt när jag vill ha saker att det är en viss skillnad på vill och Få.


En garanterat svensk och väldigt sällskaplig ko!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)