MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Mästerkockar och Mördare

2016-01-13

Så har äntligen en ny säsong av Sveriges mästerkock startat.  Tycker dock det är lite trist att visa från auditionturnen, det kunde man gott strunta i och istället ha masterclasser. Lite skoj va det iallfall att visa vad några tidigare deltagare nu hade för sig.

Nu har jag en hel del matlagningsonsdagar framför mig, ska titta så mycket jag kan och låta mig isnpireras och hoppas rätt person vinner. Redan nu blev jag väldigt sugen på att köpa mig en fritös och exprimentera med pomme och kyckling. Men det blir väll som vanligt med köksprylar jag fått eller köpt. Dom används knappt och glöms sedan bort.

Fick till jul förra årets vinnare och 2 ans kockböcker i julklapp. Några vinnare håller fanan högt. En del tvåor är lite bättre på att profilera sig i kockboksdjungeln medans andra såväl ettor som tvåor försvinner helt. Som det så ofta är efter dom 15 minuter av berömmelse.

Har själv hafft tankar på att söka som deltagare. Men har med åren kommit fram att jag nog inte skulle komma så långt. Får nöja mig med att följa framför tvn.

Någon som aldrig riktigt har glömts bort är Christer Pettersson. Han hade en rätt bra uppväxt testade livet både som militär och skådis utan någon tur. Han dömdes för dråp och släntade sedan in och blev Palmemördare med hela svenska folket. Han dömdes stenhårt för gärningen men friades sedan av Högsta domstolen och Svea Hovrätt (som vägrade resning). Han var fri!

Dokumentären om hans uppväxt och liv fram till hans mystiska död tog inte ställning utan visade bara hur saker hade varit. En bra dokumentär av bra sort.

Christer Pettersson var en dräpare och kanske till o med en mördare. Är dock helt säker på att han inte var Olof Palmes baneman. Där har polisen och utredningsapparaten fått sker och ting ocm bakfoten.

Min personliga uppfattning och åsikt om Palmes mord har ändrats med åren från att i början vara en tysk terroristgrupp till att vara en komplott icensatt av Lisbeth Palme med stöd från polis och myndighet. Olof Palme hade gjort något han inte borde och istället för att det skulle komma fram bakvägen dömdes han till döden och spåren efter den riktiga gärningsmannen kunde sopas bort då många inblandade redan visste vem det var och ledde utredningen åt andra håll.

Kanske var mördaren inte helt olik Christer Pettersson i uppväxt och tro. Men den riktiga mördaren visste med säkerhet att han skulle klara sig. 

Mördaren försvann tidigt från Sverige efter Mordet min egna teori med en Finlandsfärja. Mördaren var svensk och kom tillbaka efter en tid i något varmare land och har sedan dess bott i Sverige. Mördaren vet vad han gjort men är övertygad att det var den rätta och enda vägen eller så gjorde han det bara för att han fick riktigt mycket betalt.

I gårdagens veckans brott väntade iallafall jag med spänning att GW skulle med glädje meddela att det vapen han hade fått i sin ägp värkligen var det som mördaren använde mot Olof Palme. Tyvärr får vi vänta o hålla tummarna till en annan gång.

Om nu det händer igen. Att en stadsminister brutalt blir nerskjuten på öppengata vad skulle hända då? En komplott där man missriktar utredningar och tillsätter klåpare skulle helt säkert bara funka en gång.

Minuter efter larmet stängs Staden där mordet sker  av inga flyg bussar båtar cycklar bilar eller djur kommer ut. Utredare med stor erfarenhet stömmar till man sammankallar alla tillgängliga resurser och mordet skulle vara löst inom några dagar.

När till exempel Anna Lindh mördades gick det undan i svängarna och mördaren hade aldrig en chans att ta sig ut den röran han hade satt sig i.

Efter detta långa och lite allvarliga inlägg  får ni en söt bild att vila ögona på innan sängdags. Vill ju inte att ni kära läsare ska få mardrömmar.

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)