MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Burredutt

2016-01-04

Ja inte var det varmt när Joachim vädrade näsan utomhus redan halv sju på morgonen. Bilen hade jag fixat med så den var varm och redo att åka till servicen.

Lämnade åket och luddade iväg. Kändes som en dålig dag att välja bort lånebil. Men så var det. Bara att trava iväg i den sibiriska vintern mot stan.

Det var jag och uteliggarna som några minuter i åtta stod utanför biblioteket o huttrade. Jag för att läsa lite böcker och uteliggarna för att värma sig o utföra morgontoaletten (antar jag).

Fastnade i Jackie Ferms bok Rövardotter  En rätt skakande historia om hennes uppväxt på olika fosterhem och innan jag visste ordet av ringde mobilen och det sades att bilen var klar. 2 timmar för en genomgång känns lite som ett rekord även för Söderbergs.

Så tillbaka i kylan. Gjorde det lite extra bistert för händerna och tog lite kort under vägen. Det svider i skinnet att vara amatörfotograf.

Efter genomgång av det som gjorts och betalning samt en stärkande kopp varmt kaffe och förstås några drömmande provsittningar i demo bilar  åkte jag hem och  tog ett bad samt  sökte jobb. När jag i kropp och själ var stärkt tog jag spårvagnen ner på stan igen. Besökte resia för att kolla om mina resecheckar gick att förlänga då dom går ut i Mars. Svaret var kallt Nej.

Lite nedstämd begav jag mig till trebutiken, klämde länge och väl men kunde inte alls  få känslorna komma överens så Istället gick jag bort till bokaffären och köpte mig Clark Olofssons va fan va det som  hände 1. Förhoppningsvis ger det mig en stunds förströelse.   

Till lunch blev det Taimat och till middag blev det troligen den godaste grytan jag kokat ihop någonsin, det tog en halv dag av kokning och sen ytterligare en dag i kylen. Funderar starkt på att göra den till en affärside och starta företag och kränga köttgrytan (och en o annan sås) till alla och envar. Lite trist skulle det förstås bli om det blir den där succen jag tror. Samma gryta (eller sås) när det hos andra bjuds till fest som när det serveras  på restauranger världen över Fniss fniss.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)