MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Hjälten som aldrig skulle dö

2015-12-29

Blundade och tog på måfå en skiva med Motörhead för att akompanjera detta. Blev Bad Magic från i år som nu mullrar ut från sterion. Livet känns rätt tomt och hårdrocksscenen har förlorat en kung.

Lemmy har varit rätt så skruttig, tvingades blandannat att byta ut whiskyn mot Vodka och apelsinjuice. Men det var ju inte spriten drogerna eller annat i det troliga inte så sunda levernet som tog hans liv. Nä det var cancer. Kungen av hårdrock, han som aldrig skulle dö blev däckad av cancer.

Lite märkligt också att han typ 2 dagar efter beskedet liksom stängde av och dog, han dog som han levde. Snabbt. Men lika bäst va väll det. Tänk om alla kunde göra så. men kanske det bara är förunnat hårdrockslegender som sålt sin själ flera gånger om för att hålla sig vid liv.

Motörhead spelade 2 konserter i sverige nu i December. Vet inte alls riktigt vad som flög i mig men tog mig iallfall inte till någon av konserterna, vilket jag förstås bittert ångrade så fort konserterna varit och speciellt en dag som denna.

Har lyssnat på Motörhead live ett flertal gånger blandannat här i Norrköping. I värmekyrkan där man troligen sagt att lokalen inte klarade av hög volym. Under dom 3 första låtarna höjdes volyman på marshallhögtalarna så den milda grad att det bara brölade. Men till slut fick ljudteknikern ordning på det hela och man kunde höra vad som spelades.

Har till och med hälsat på Lemmy. Det var efter en intim spelning i en mörk källarlokal bortom slussen i Stockholm någon gång på 90 talet kanske?. Jag var där tillsammans med en kompis, priset på kall öl var hyffsat och i högtalarna spelades Mötörhead Ozzy och maiden. Det ryktades om en kortare livespelning med ett etablerat band. Kompisen ville gå då han inte tyckte om hårdrock (tror man normalt spelade pop och rock där ) men  vi blev kvar och fick mig en riktigt trevlig upplevelse och senare då kompisen kände ägaren blev det också ett kortare samtal med Lemmy.

Med Lemmy dog också Motörhead har det förkunnats. Man gör inte som andra band och fyller ut med en annan sångare. Hur skulle det gå. Nä det är sorgligt men lika bäst. Ingen ny skiva är det sagt. Men sökte nyss på Ginza och det ser ut som om det dyker upp en cover/samlingsskiva 2016. Har beställt och hoppas på det bästa.

Mikkey Dee är nog den som är piggast så honom får vi nog se plåga trumskinn i något annat band vartefter.

Vila i Frid Lemmy Borne to Raise hell - Killed by Death

För alltid Motörhead

Och så förstås FUCK CANCER

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)