MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Klantarsel

2015-12-22

Ja MAN ska koppla loss motorvärmarkabeln INNAN man åker iväg. Ett fäste har lossnat och är nu fastsatt med silvertejp (första hjälpen för den klantige) I övrig ser det inte ut som om något har lossnat i motorn då fläkten funkar som den ska. I början av nästa år ska bilen in på årsservice, då får dom kolla på,t, håller redan nu tummarna för att det inte blir allt för dyrt att fixa.

Min chili som kokades med kärlek och omsorg häromdagen och nu stått ett tag o gottat till sig i kylen blev mer en kanon. Otur på parkeringen men tur i köket. Snabbrecept: En påse obestämbart kött från frysens inre vrår. Lök chili buljong choklad mörkt öl. Köttet steks och lök svettas. Låt allt koka med chili öl o fond i många timmar. Låt det svalna och sönderfördela köttet. Låt det stå i kylen någon dag. Koka upp smaka av och ät.

Bra blev även mina julköttbullar i år gjorda på Vildsvin älg o gris. Mycket lök och kryddpeppar. Både ölklubbsbullarna och dom här började med en kryddpepparfond, det ska jag fortsätta med. Bullarna får en mer mustig smak.

Nu smuttar jag på en kopp glögg och försöker lugna närverna efter denna dag med både sött och surt.

Ikväll en fartygsbild, då jag är sugen på en kryssning. Få se vad som kan fixas till i början av nästa år.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)