MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Kulturnatt

2015-09-27

Med ett perfekt väder välkommnades Norrköpingsborna och säkert en hel del andra till kulturnatt. Bra väder = Tokmycket folk överallt.

Började med spårvagnsmuseet som var rätt litet men intressant att kolla på lite gamla spårvagnar o titta på bilder hur trafiken har utvecklats.

Fotoklubbens utställning på bibblan var välbesökt så vi gick därifrån rätt snart, får gå dit vid annat tillfälle.

På Black Lion var det kalas då Norrköpings Bryggeri firade 1 år. Här käkade vi en riktigt god chiligryta och drack öl försås. En Season med hallon och Grape, tidigare provsmak av detta har känts lite tunna och saknade hallon. Det hade man till viss del åtgärdat och tappat ner lite grape i brygden för att framhäva det lite sträva. Det gick lite åt rosehållet i smaken och någon vid ett bord bredvid kallade det för kvinnodricka.

Blev rejält besviken på det nya receptet av Humlemonstret. Varför göra ett nytt recept där det smakar sämre en det första. Man piffar väll upp inte tvärt om!

Nu kan Norrköpings Bryggeri även göra mörka öl, något som vi fick provsmak på. Synd att man inte vågar fullt ut en bara.

På Blackis blev det inte bara lokala öl. Smakde även Bryggmästarens Skotten ett mörkt och fylligt öl som bryggs av åbro som vinst i hembryggar Sm. Tycker allt att även Åbro borde brygga mera mörka öl, denna var god. Nu har jag testat den och kan avföra Skotten från min lista över öl jag vill testa nästa helg på ölmässan i Stockholm.

Mera öl i baljan boys blev det på Knäppingen som startat egen bryggning av öl. 2 sorter fanns det att välja på. Båda saknade spänst och det kändes lite som om det hade stressats fram lite, men potential finns så lycka till. Här hade man byggd om lite sedan sist men baren var kvar, nu fylld med intressanta öl på fat bla en St Eriks peach som jag får testa en annan gång. Lite oklart hur man senare skulle ha öppet men förhoppningsvis kan man inom en snar framtid äta här även kvällstid.

Någon mer som tappat spänst var kulturhjältarna i Blå Häst. Åldern har tagit ut sin rätt. Låtarna svänger inte riktigt lika mycket och texterna glöms bort. Det var bättre förr. Hann även en kort stund lyssna på Balkan Bagpack ett svängigt gäng som spelar musik med orientaliska toner. noterade i mitt FB flöde att jag missat punk. Men man kan ju tyvärr inte hinna med allt eller orka med allt för den delen.

Nu kurrade magen och tanken var att avsluta kvällen med en plocktallrik o öl på Broadway. Men där va det så fullt av folk att det inte gick att komma in ens. Avslutningen av denna fina och roliga kväll blev därför lite snöpligt med korv hemma.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)