MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Taxar in!

2015-09-23

Av någon anledning har det varit svårt att landa efter sommarjobbet. Normalt slutar jag och lägger sedan det hela bakom mig, tog längre tid denna gång. Nu känns det som om jag inte kommer tillbaka i år, jag svänger av från startbanan och ställer in sommarjobbet i hangaren. Joachim görs där klar för nytt jobb erfarenheter och utmaningar, förhoppningsvis redan iår. 

Frågan om jag nästa år ska söka till Kärnkraftverk kommer jag inte avgöra här. Dels för att jag faktiskt inte vet hur det kommer se ut nästa år och dels för att jag inte riktigt här och nu vet om jag vill. Bäst är det kanske att nästa år ha is i magen som min mor förespråkar och hoppas på sommarjobb i närområdet. 

Med detta sagt tänker jag här och nu knyta ihop säcken.

Jobba på Kärnkraftverk. Det var inte alls som jag tänkt, det var stort stort stort men arbetsuppgifterna var ungifär som andra saneringsjobb. Blött varmt trångt. Kul att jag fick chansen helt klart. Det som var speciellt och kommer ha nytta av senare är det där tänket före under o efter. Man måste tänka om man sanerar på ett kärnkraftverk.

Här jobbas det mestadels i grupp som mest 5 som minst 2. Många jag arbetat med kommer jag komma ihåg i posetiv anda. Arbetsledare och chefer var av bra sort.

Bo. Att sitta o trycka i barack 100 meter från entreen var o är inte helt optimalt, men trots det upplevde jag det bättre en jag trodde att på i länga o dela kök o dush med andra (ett 50 tal). Första perioden var det rätt trist men allt planade ut sista perioden då jag faktiskt hade det rätt trivsamt i mitt rum. Tyvärr fanns det inte så mycket att göra i närområdet och till Varberg var det långt. Understundom kändes det rätt jobbigt att vara hemifrån, är ju ett riktigt hemmatroll. Långt till vänner, segt internet och en liten tv med få kanaler. Men i det stora hela gick det bra.

Varberg. Man har ju hört hur trevligt det är på Västkusten. God mat ljumma vindar och varmt väder. Förvisso hade väll hela landet en skitsommar men endå. Nä det kändes useltt. 

När man väl kom till Varberg fanns där ingenting, på sommaren var det dessutom rätt klent med öppna restauranger. Staden blommade ut på sommaren förvisso och i det stora konstaterar jag att Varberg med omnejd är bra. Har sällan gått så mycket och blev oftast hänförd av dom miljöer jag hittade. Ofta gick jag bakom Ringhals och det naturområde som fanns, att gå runt på klipporna o se o dofta på havet var bra för hjärna och själ.

Avslutningsvis. sökte och fick jobb på annan ort då jag faktiskt var lite trött på Norrköping, att bo här att vara här att leva här att jobba här. Är nu lite nykär i min stad hur jag bor och lever och det känns riktigt bra. Har lärt mig en hel del om mig själv också,för andra sommaren i rad har jag överträffat mig själv och det känns djävligt bra. Jag är 45 år men djävlar vad jag kan om jag bara vill. det är aldrig för sent att göra nya saker Glöm inte det. Nu går jag vidare mot nya utmaningar!

Idag har jag diskat och läst bok och nu smuttar jag öl. Ja o så förstås att hårdrockshjältarna i Motörhead lanserar en whisky.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)