MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Motörhead Gost och Iron Maiden

2015-09-15

Igår skrev jag om film, idag ocm musik. Japp så är det.

3 band av hårdrockstyp har kommit ut med nya alster och ska skriva lite om dessa har jag tänkt.

Först till rakning är hjältarna i Motörhead med Kung Lemmy i spetsen. Liiite svårt att vara objektiv då det mesta dom gör låter kanon i mina öron.

Lemmy krasslig men det märks inte på Bad Magic. Det är  fullt ös som vanligt. Med denna som dom andra skivorna vet man vad man får, en tremannaorkester som slår det mesta.

Med tanke på Lemmys hälsa sjunger nog bandet på sista versen. Trist men sant. Black Magic har dom lyckats med och allt är som vanligt när sterion skruvas på för fullt och Lemmys raspiga stämma hörs från högtalarna.

Ghost - Meliora

Såg dom först på Bråvalla Festivalen och blev helt tagen, köpte skivorna som fanns. Mörkt djävulskt melodiöst gitarrigt och rätt fräckt med hemlighetsmakeriet.

På Meloria har man bytt sångare och NÄ det låter inte alls lika fräckt. Det är för ljust. Tunga riff och melodiöst som fan, men sången har lite pojkband över sig, det känns inte riktigt lika mörkt då liksom. Kanske är det en sån där skiva man måste lyssna in sig på, vem vet.

Iron Maiden - Book of Souls

I den coola förpackningen göms 2 skivor.

Bruce har ju också varit sjuk, men är nu förhoppningsvis frisk. Sången sitter i allafall som den ska på låtarna. Gitarrerna o trummor lika så, låter som Maiden brukar.

Men det är ändå en lite mera pompös känsla över Book of Souls. Lite mera pålagt lite mera meck känns det som, men en lättlyssnad och riktigt bra skiva, såg i ett forum att man tyckte det var deras bästa någonsin . Är dock ingen kännare som lyssnat slaviskt ton för ton på alla album och kan spiksäkert avgöra vad som är bäst, så sträcker mig inte så långt en. Men riktigt bra är det, det håller jag med om.

Dagens (och gårdagens) Hårdrockshjältar är lite nersupna och krassliga och framförallt lite åldersstigna. Jag funderar ibland på vad som händer när Motörhead Iron Maiden Kiss Ac/dc slutar helt att förgylla vår tillvaro med nya skivor och turneer. Dör hårdrocken ut då?. För inte kan det finnas lika bra band som lurar i vassen och släpper nytt när dom gamla dör. Vi som minns kanske fortsätter att lyssna på det vi tycker om utan att släppa in nytt. Eller så börjar vi tycka om dödsmetall hela bunten och band som tidigare bara sålt 1-2 skivor om året börjar kränga miljontals skivor och 5-10  tusen kommer på konserterna.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)