MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

JOHAN FALK

2015-09-14

Det började 2000 med Nolltollerans för att sedan fortsätta med Livvakterna 2002 och Den Tredje Vågen 2004. Tre fristående filmer om den lite speciella snuten Johan Falk. En ärans man som ville väl och inte alltid följde dom regler som finns när det gäller att fånga brottslingar. Är ju polisfilmsnörd så såg filmerna med spänning och hoppades att det skulle bli en fortsättning.

Under 2009 kommer han tillbaka i 6 nya filmer. Nu hade Johan Falk kommit tillbaka efter att varit ett tag på Europool i Haag, han blev medlem i GSI Gruppen för Särskilda Insatser. Ett gäng hängivna specialpoliser som inte alltid följde reglerna men fick buset fast, något som passade våran hjälte som handen i handsken.

Vi får också stifta bekantskap med Seth Rydell en skarpsint och och igentligen en rätt snäll buse som ibland hade lite svårt att få ihop verksamheten o tygla sina medarbetare. Och så förstås Frank Wagner, en psykopat med förflutet i främlingslegionen sades det. Men igentligen var han till en början en helt vanlig medborjare som ägde en krog. Blev sen infiltratör och allt mera insyltad i kriminell verksamhet.

Säsong 2 kom 2012 och fortsatte i samma anda Gsi Frank Wagner busar banditer och så förstås Rydellgängets framfart. I sista filmen Kodnamn Lisa fasades Frank Wagner ut, han rymde till Frankrike och öppnade en bistro.

Omkring 2014 kom då beskedet vi som tycker Johan Falk är bäst fasade för. Under 2015 skulle det komma 5 filmer till, men sen var det slut. Inget mera Johan Falk Gsi och Set Rydell. Snyft snyft, men det var bara att vänta.

Säsong 3 knyter ihop säcken och tidigare händelser binds samman och frågor får ett svar. När Wagner är borta i handlingen fokuseras det på Set Rydell och hans gäng. Sophie Nord är numera chef för GSI och banden med busen Seth knyts allt starkare. Vem är vän vem är fiende? Vem är snäll vem är igentligen buse och vem styr allt igentligen. 

Slutet. Den absolut sista filmen med Johan Falk är i mitt tycke lite väl snabb och tunn. Jag hade nog viljat veta mera om hur det gick igentligen. Hela säsong 3 är lite tjatigt då alla 5 filmer igentligen handlar om samma sak. Nu tror ni säkert att jag ska skriva spring och köp. Men Nä, vänta ett tag. Tills boxen kommer för på den finns det en massa extramaterial man snopet missar vid inköp av filmerna en o en.

Jag kommer sakna Johan Falk Set Rydell Tok Conny Sophie Nord och dom andra både döda levande och gömda karaktärerna i serien som iallafall har roat mig genom åren.

Tack och Farväl Johan (var du nu håller dig gömd)

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)