MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Ringhals

2015-09-05

I del 2 tänker jag försöka delge er i stora drag hur det är att jobba på Ringhals kärnkraftverk.

Hade en ide hur det skulle se ut på ett kärnkraftverk. Renrum med folk som gick omkring i vita dräkter med lufttillförsel från taket till exempel. Så var det inte även om arbete i varma gummidräkter förekom.

Ringhals är en speciell arbetsplats, en stor arbetsplats. Skulle man försöka sig på att gå från en enda till den andra är det nog bäst att packa lunch. Det tar sin tid att bara ta sig till omklädningsrummet med promenad o kontroller inräknat. Under en revision är det ett myller av människor överallt och det känns som en mindre stad.

Säkerheten är hög och det präglar inte bara att ta sig till jobbet utan arbetsuppgifterna blir oftast lite speciella. Man blir inte som hulken om man jobbar med kärnkraft men det är dumt att chansa och att tänka före under o efter är något man får leva med på Ringhals.

Har jobbat mycket i grupp och uppgifterna har sträckt sig från allt mellan torkning med trasa till skrapa musslor i fuktiga kanaler 30 meter under jord.Oftast rätt besvärliga och tunga sysslor. Uppgifterna och grupptillhörigheten har stärkt mig inför framtiden.

 

 

RINGHALS

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)