MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Lill stora Norrköping

2015-08-17

Ledig idag (men jobbar i morgon) för Att därefter vara ledig 3 dagar. Detta för att jag hjälper en i andra skiftet.

Solen är varm men vinden blåser hårt. Livet här i barackområdet går sin gilla gång. Middagen idag blev oväntat lyxigt då min upptinade köttbit visade sig vara oxfile. Stekt potatis till det o vitlökssås o tomat.

På internet försöker jag hålla mig ajore vad som händer i min hemstad. Idag har och är det full rulle och Norrköping kommer upp i klass med dom andra städerna där uppseendeväckande våldsbrott händer hela tiden. Förr var det sånt som bara inträffade i stora städer. Men nu är ingen förskonad. Stad liten som stor får sig slängar av våldssleven när man minst anar det. Sverige i sin helhet har blivit en kall och hård plats.

En person har gått bärserk i centrum och stuckit ner folk med kniv (troligen)

Nationella insatstyrkan och helikoptrar är på jakt i Hageby, här är man ytterst knapphändig med informationen men det ska inte ha något med knivskärningen att göra utan här rör det sig om förebyggande verksamhet enligt polisen.

Detonation o avspärrning i Klockaretorpet i väntan på Bombgruppen.

Idag har Norrköpingspolisen fullt upp och så är dagen inte slut en, vad kommer härnäst?

När jag först läste om dådet i centrum fick jag en sån där kall känsla att något var fel. Ringde genast upp vännen som igår berättade om sina biblioteksplaner idag. Han svarade till min glädje och jag fick lungnande besked att det i alla fall inte var han som blivit nerstucken på stan. Han skulle gå till biblioteket men inte det stora utan filialen där han bor, han hade dessutom blivit en smula försenad och inte gått en. Min varningsklocka är lite felkalibrerad som tur är.

Vaknade skapligt i morse så ska väll försöka gå o lägga mig ordentligt så jag är pigg o rask tills i morgon. I övrig sitter jag väll här framför datorn och håller mig så länge uppkopplingen medger mig uppdaterad på det som händer i Norrköping, en stad som jag trots allt stök idag börjar längta tillbaka till lite smått.

Antal kommentarer: 1

2015-08-17 18:14:54

Bra skrivet...
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)