MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Bergsgeten Jocke

2015-08-10

Gick o la mig tidigt igår o vaknade tidigt idag, utvilad o redo för ledighet. Tog ett varv med bilen, fick för mig att följa lite skyltar i närområdet. Blev en fin kyrka en bandybana och ännu ett naturreservat som det värkar krylla av här i Halland.

Bilen fick puttra vidare mot Varberg eller rättare sagt lite utanför där Warbergs Tomat håller till. Sist när jag åkte förbi var det stängt och troligen hade jag missat det om jag åkt senare då man efter denna vecka har andra öppetider, ibland ska man ha tur. En massa tomater grönsaker o såser gled ner i påsen, ett sånt här ställe gör mig glad från tårna o upp.

Kompleterade lite till mitt tacomys och åkte tillbaka till baracken. En stunds bokläsning innan det var dags att laga käk. Blev en hejdundrande middag med en god chilisås från Warberg tomat som kronan på verket.

Fick efter middagen klart för mig att jag missat något vacker under utflykten tidigare på dagen. Något som kallades för Borrås Skåra hade jag visserligen sett på skyltar men vänt hem innan jag kommit dit, en klar miss som åtgärdades-

Tur att man har lite bergsget kvar i sig och att benen fortfarande bär en trött sanerare samt att hjärnan fortfarande säger ja till äventyr av det lite svettigare slaget. En lite jobbig men värd naturupplevelse.

Borrås Skåra är en passage i berget med en stor sten inklämd ungifär i mitten. Sägnen säger att man ska lägga en slant till bergatrollet för att han inte ska bli sur o släppa stenen över en. När jag smög under måste trollet ha haft annat för sig för klarade mig helskinnad, får gå dit vid annat tillfälle o göra rätt för mig så ingen straffas när trollets revisor går över räkneskaperna o ser att det fattas slantar,

Nu så kollar jag på dom första 40 minuterna av Galenskaparnas 30 års föreställning (tack svt för repriser). Efter det blir det sängen så jag orkar med en ny ledig dag.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)