MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Slut på det roliga

2015-08-05

Dom här lediga dagarna har känts som en semester, vädret har varit av yppersta klass och jag har liksom gjort sånt som fallit mig in. Har promenerat i omgivningarna o suttit på rummet, pillat på datorn tittat på tv o mumsat gott i full harmoni utan att vara hemsugen eller känt mig speciellt ensam o längtat efter när o kär. Skulle alla lediga dagar bli så här kommer det gå snabbt. Missar vädigt mycket skoj där hemma men har så här långt inte tänkt så mycket på det. Är här och ska göra det absolut bästa av situationen. Fortfarande är tv,n liten utbudet skralt sängen knölig o uppkopplingen andas modem på det glada 80 talet men  att vara tillfreds o harmonisk hjälper rätt långt.

Första omgången i Varberg var allt annat en harmonisk. Jobbet helt okej men kände mig ensam o hemsugen. Ledigheten lite som ett straff. Kanon att det har ändrats, i allafall dom första dagarna. 

2 utflykter till centrum har det blivit. I Söndags kollade jag på skepp och idag käkade jag lunch med en gammal arbetskamrat som jag träffade på igår kväll utanför baracken. Han jobbar  på ett företag som är inne en vecka på Ringhals för ett specialuppdrag. Kul att träffas va det helt klart. På vägen hem stannade jag till vid ett natureservat o dom ben jag tänkte vila idag så dom var på allerten i morgon fick klättra i berg. Men väl däruppe var utsikten tjusig.

Idag köpte jag även en bok! Ja läs o häpna. Köper sällan böcker. Dom jag har är till 90% julklappar eller födelsedagspresenter. Alla mina kockböcker till exempel är gåvor. Tog inte med mig någon bok som jag från början tänkte, inte för att jag känt mig boklös här i baracken men när jag såg att min favoritförfattare GW kommit ut med en sprillans ny bok ville jag bara ha.

Har redan smygläst 55 sidor och boken får mig att tänka på mitt egna alster som mer eller mindre ligger i malpåse, ideerna finns men dom ska komma fram också. Det var när jag bestämde antalet sidor som iderötan slog till och har liksom inte kommit ur den en. Undrar lite hur dom gör dom där författarna som sprutar ur sig alster efter alster medans jag håller på i 20 år med ett ynkaste, som inte ens är klar på långa vägar.

Hursom värkar Bombmannen och hans kvinna vara en bra bok som passar utmärkt att döda tråkiga stunder o tillfällen då Jhon Blund är lite sen på sin tur.

Utsikt från vårdkaseberget vid Nationalparken Gamla Varberg

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)