MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Danmark Tyskland Danmark

2015-07-09

Resan började mer en tidigt med kurs mot Helsingborg och färjan till Helsingör. Efter lite strul och hjälp av ortsbefolkningen kom vi så på rätt kurs och åkte färja till Orö, resans första nattstopp Orö Kroe.

Sängarna hårda men rummet rätt okej. Maten däremot hade lite övrigt att önska. Tog fisk då jag tänkte att det borde vara bra så här på kusten. Bedrog mig hårt och det var nog den benigaste bit fisk jag någonsin ätit, tjock osmakande sås o potatis som inte var alls ny.  Den fina naturen gjorde dock att det var helt okej att klara hjärnan efter mat o lite öl.

Efter en skral frukost missade vi våran färja och åkte därför tillbaka från där vi kom blev ett Stopp i Flensburg, Calles och Fleggard. När vi skulle åka tillbaka mot Kiel missade vi motorvägen och det blev en längre men vi o för sig finare väg, det tog tid. Tid tog det också att komma till Hotellet, inte helt enkelt att svänga av på rätt avfart när man står inträngd längst bort. Hursom kom vi fram till Shwedenkai vårat hotell ett stenkast från Stena Lines hamn. parkerade bilen och konstaterade glatt att vägg i vägg fanns det en spritaffär.

Sängarna mjuka men  kudden fluffig och utsikten mot parkering men frukosten var suverän. Färsk ananas melon musli bacon korv o örtsmakande äggröra. Bevisar att det inte behövs så mycket resurser för det lilla extra. Varmt fasen i rummet och ljudet från det närbelägna kasinot var öronbedövande (men sänktes efter ett tag och gjorde natten sovbar).

Några dagar med strövtåt och båtresa i hamnen. Blev sugen på kryssning till Norge och vi kom överens om att det helt klart var en ide till nästa år. 

På denna resa blev det rekord i schnitzelätande, 3 middagar efter varandra. 1 helt godkänd en rätt bra o så en så dåligt att magen knorrade inte bara  schnitzel utan också fisk hamnade i magen. Kiel är en rätt fin stad och den blev denna gång bara skummad.

Våran kielvisstelse tog snart slut och vi hittade motorvägen mot Danmark stopp på grensen o besökte på nytt Calles, vi hittade även Holsten Edel. På den danska sidan åt vi på Kroe, en mangifik middag med kalvstek potatis o en aldeles jättegod sås, dom kan allt dom där danskarna. 

Faktiskt gick resan till danmark tämligen smärtfritt, vi hittade om dock på måfå o gissningar hotellet i Silkeborg intstalerade oss och avnjöt det lokala ölsortimentet som var oväntat lokalt. Rummet luftigt och modärnt och I dom lyxiga vattensängarna sov i alla fall jag som en prins. Maten på restaurangen i Hotellet  okej men frukosten bra.

Strövtåg besökpå pappersbruksmuseeum (på områden lågdet  tills 2004 ett pappersbruk) ölshopping och båtresa till himmelsberget avhandlades innan det var åter dags att bege sig ut på vägarna, denna gång hemåt mot Fredrikshamn och Göteborg. Mat avnjöts till havs och kände mig avslappnad o harmonisk, kände att det hade varit en bra resa.

Då hände det!

När båten lagt till i Göteborg, portarna öppnades och vår parkeringsplats stod lätt lutad och jag väntade i godan ro på min tur med motorn i gång men med fötter på både broms o koppling så smällde det till och bilen knuffades en bit framåt. Min första olycka på färja var ett faktum.

Mannen som vi pratat med innan på färjan var ångerfull o ursäktande. Jag höll en lugn profil för inget blir bättre av hårda ord, det som hänt hade hänt. På hans bil en skråma på min en repa veckad bakkljol men inte så värst mycket och jag kunde fortsätta hemresan. Farten hade ju varit mer en låg. Ringde mitt försäkringsbolag och ska på Måndag åka till Söderbergs för skadebesiktning. Hoppas att allt ordnar sig till det bästa.

Sent kom vi hem, trots färjeincidenten konstaterade jag och resekamraten att det varit en trevlig o avkopplande resa men att vi denna gång inte hade haft så tur med käket i Tyskland som vi brukar. Vi har sett en massa o gjort en massa kul. Funderar dock över det där med bilsemestrar, har blivit tröttare med åren och det är rätt jobbigt att köra så mycket, att jämt vara på tå o läsa skyltar och lyssna på resekamratens ibland rätt knapphändiga vägbeskrivningar baserade på inte helt färska kartor. Sånt gör även den bästa bilföraren trött o lite gnällig. 

Blev i Kiel sugen på att kryssa till Norge eller ja en kryssning i största allmenhet. Kanske blir det att försöka få till en till finland i höst. Till Norge får vi allt vänta med tills nästa år.

Inköpen inte lika många denna gång. Visst öl sprit badskum o buljong, men inte alls lika mycket som förr. Även det gör att jag känner att Tyskland kanske inte är så viktigt nästa år.

Igår blev det en tur på stan pengaväxling och Taimat.

Idag tvättning av kläder pasta med köttfärssås och snart vankas det Beck o kanske Johan Falk med öl o grisknorrar.

Bilden från Orö resans första nattstopp, vi missade färjan som skulle ta oss närmaste vägen men utsikten var fin.

Swedenkai föröver

Norrmän på kryss har det säkert kempeskoj

Silkeborg papirfabrikkens hotell längst bort

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)