MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

En dag i Varberg

2015-04-18

Nä lyckades inte komma upp från sängen så tidigt som jag tänkt. Mobilen ringde men Joachim trött seg o sliten somnade om. När jag vaknade 2 timmar senare hade jag fått sms från mamma. Ringde från sängkanten, ett trevligt samtal .

Upp och hoppa, ute skiner solen och jag hade ju redan igår bestämt att åka till Varberg för lite rundvarndring, sagt och gjort. Det blev bussen dels för att orientera mig dels för att jag var sugen på minst en öl. En överasskande lång bussresa som kostade en del slantar (ungifär som en busstur till provinsen hemmavid). Men jag fick se en hel del på vägen.

Solen sken fortfarande när bussen parkerade, mycket folk i rörelse och mitt första mål blev Fästningen. Jag klättrade förstås så högt upp som möjligt och utsikten var minst sagt trivsam. Förr har detta varit en befästning Danskt o fängelse. Nu är det turistmål och så finns det också bostäder men undrar om jag värkligen skulle vilja bo mitt i ett turistmål, hursomhelst va det fint och kul att kolla hur det ser ut.

Gick bort mot hamnen för att kolla lite hur det går till att åka till Grenå. 2 avgångar per dag är inte mycket att hurra för. En tidigt på dagen och en sent. Troligen blir det Danmark vid annat tillfälle, när vi ändå ska till Tyskland.

Rundvandrade vidare. Käkade mat o drack en öl när jag väl hittade ett ställe som inte bara hade Mariestad. O så bussen hem till lilla rummet igen.

Nu är det mys  med chips fanta och Speed (och senare Nätet) på tv. Inte mycket att göra här och känner mig en smula ensam men kroppen rätt sliten (redan nu) så det är ändå skönt att inte göra ett skit en dag till.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)