MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

På Kurs utan Kurt

2015-03-10

Riktigt fint bilväder igår när jag helt ensam i bilen styrde mot Varberg, lite segt att inte ha någon att tjattra med men sjöng lite istället. Skyltläsandet gick som en dans och trots att det allt va lite knöl utanför Göteborg så kom jag fram.

Boendet för 130 spänn/natt blev en stuga med 4 rum i med dusch o gemensamt kök. Noterade att här lagas det gormemat såsom Pytt i panna och falukorv. Lite väl pyttig frys, innehållet från en hylla här hemma fyller den lätt. Det där med förplägnad får jag fundera på lite mera senare.

En liiiiten tv fanns på rummet, helt okej. Hann kolla lite på dom andra boendena och konstaterar att det trots den lite extra slanten är värt att dela kök med bara 3 andra en typ 33 andra o dessutom dela dusch.

Tittade lite på tv, intog medhavd soppa och gick till sängs rätt så tidigt.

Natten tillbringades i en helt okej bädd och livet kändes rätt okej när klockan tutade en bit efter 6. Intog en mindre god burk kvarg sa adjö till rum och nyckel och begav mig till kurslokalen.

En hel del av kursämnet var inte främmande och konstaterade med viss glädje att hjärnan inte komposterat allt som brännbart jag lärde mig då utan det fanns där att ta fram. Kursen inte så svår som jag trott och det efterföljande provet en lätt match (för att vara jag o prov)

Efter provet blev det praktiska övningar inför det som komma skall, konstaterar att det är ennu mera pyssel att få komma in o jobba här en det va i Sörmland och även om det går lite i vågor det där hur mycket jag vill så känns det nu som om det kommer bli en djäkligt spännande sommar. Det återstår har jag hört dock en kurs till, som turligt nog kan göras på datorn hemma och så introdagarna förstås i April, starten blir eventuellt i Maj om alla bitar kommer på plats till dess. Hoppet är att arbetet gör en liten paus lagom till Bråvalla och startar upp igen så jag iallafall får mina 3 månader som krävs för ett nytt villkor, hoppas o håller tummar.

Hemresan gick smidigt och var inte alls så trött som jag befarat. Det är på det berömda att Varberg tur o retur går på en tank och är rätt nöjd med min röda som landsvägslok. Lite butter blev jag dock när bilen parkerades och jag konstaterade att min motorvärmarsladd var försvunnen. Häcken nyklippt så förmodligen hade sladden blivit avskuren och bortforslad av Riksbyggens häcktomte, inte första gången detta händer.

Kvällens middag fick RonaldMCdonald laga och nu sitter jag i lägenheten utan att ha satt på tv, bara knattret från tangenterna stör friden. En wirre i glaset har jag och trivs rätt okej med det jag har just nu. Blir nog en öl också innan jag kryper ner i den egna bingen för natten.

Utsikt från Braehus

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)