MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Lördagsmörker

2015-03-08

Klockan var 20:11 och var mitt i ett telefonsamtal när det bara sa plopp och vännen jag pratade med i luren och ljuset i lägenheten försvann. Tittade förvånat ut och i grannhusen var det lika totalt djäkla mörker, likt en öde tundra i Sibiren, bara hihå sången från tappra män på väg till arbetet i den djupa saltgruvan som saknades.

Ett fummlande med mobilljuset tog vid och rätt snart hittade jag några stearinljus i ett skrymsle, tände på och det gav ett rätt mysigt skimmer i lägenheten. Drog igång den bärbara datorn och fick då info från Eons hemsida om att det var ett stort avbrott. Länge tog det dock innan Nt,s reportrar vaknade och hade något att skriva, då lika samma som hos eon.

 Efter dryga 2 timmar hörde jag svagt kariokeskrålet från vattenhålet och när jag tittade ut kunde jag avensjukt konstatera att det lyste i grannhuset och i gatlamporna nedanför. Inte här hos mig dock. En halvtimma senare kom så ljuset tillbaka, lika ssnabbt som det försvann.

Knapphändig info idag och i elementen är det kallt. Tydligen var det ett oljelekage i ett ställverk som orsakade allt. Varför det  är permafrost i lyan är svårt att säga. Hos vännen i Eneby är det dessuton bara kallvatten i kranen, men inte här.  

I övrigt har det idag blivit några promenader med mammas hund i solskenet och vovve springer runt o påkallar uppmärksamhet för ytterligare en.

I morgon bär det av till Varberg och kurs.

Ljus och mörker 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)