MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Destination Varberg (uppdaterat med lite fler bilder 8/2)

2015-02-06

Redan igår  lastade jag in bästa resekamraten i bilen och drog ut på vägarna. I lugnt tempo åkte vi till Varberg och utflyktens första etapp Hotellet av kurmodell, men såg väldigt ut som en anstalt (men så kallas det väll för kuranstalt förr också). O tänka sig, vi hittade dit på första (1) försöket, har nog aldrig hänt förut. Solen varm och inbjöd till en promenad i omgivningarna redan innan vi checkat in. 

Besvikesen mer en stor när vi fick reda på att badanläggningen var under renovering och därför hänvisade man till den stora poolen utomhus (Havet) Vi tackade artigt nej till erbjudandet och intog lite molokna vårat rum, som var stoooort. 2 soffor, en till oss var. Sicken lyx o flärd. 

Middag av buffemodell lämnade inte mycket övrigt att önska, vi åt i 2 timmar och har nog aldrig varit så stinn efter en buffe någonsin (mer om den förhoppningsvis senare på annan plats). Gott som tusan och hotellet steg lite i graderna. Sjönk dock lika snabbt när snorkig kärring vid reciptionen var mer en ointresserad att hjälpa oss med anvisningar hur vi skulle åka till interjuven följande morgon, ni borde hafft med er en karta är ett svar som inte passar service o god ton mot betalande gäster.

Nåväl kom så natten (efter lite stärkande tvtittande). Förstås kunde jag inte somna medans resekamraten snarkade muntert. Vred o vände, men så kom äntligen Jhon Blund. Och då (enligt egen utsago) vaknade vännen (av mina snarkningar) o kunde inte somna om (vissa straffar gud medesamma).

Kvällens middag satt fast som ett järnspett i magtrakten även i morse, men lyckades dock pilla i mig lite bacon äggröra nybakta frallor o frukt. Lite trött men rätt så taggad inför dagens uppgift blev det utcheckning och så åter in i bilen och bort mot nya äventyr.

Skyltläsningen gick åter som en dans och vi hittade destinationen snabbt och förvånande lätt. Resekamraten fick kaffe och lämnades rätt så nöjd vid fiket,själv blev jag invallad till ett rum med jättemånga andra. Lite info o så fick vi varsit nummer. Seg väntan och så interjuv.

Han som jag fick pratade med konstaterade efter att snabbläst mitt brev o betyg att detta blir nog den snabbaste interjuven så här långt. Fick veta att jag kändes stabil och flera gånger påminnde han om att jag inte fick missa nästa steg (skriva på papper nödvändiga för en fortsättning i anställningsprocessen). En trivsam erfarenhet som stärkte mig. Nu har jag gjort mitt o det är bara resten kvar.

Resekamraten hittades, han hade fått varm choklad att dricka och en intressant bok att läsa så ingen nöd gick det på,n trots att det tog sin lilla stund.

Vi åkte sedan vidare, såg ett pappersbruk och stannade till i Bua, en gammal fiskeby. Därifrån körde vi hemåt med bla paus på Dinners i Ödeshög.

Nu sitter jag framför datorn med en kall öl och lite salami, pustar ut efter 2 hektiska men roliga dagar. Nu stundar nya utmaningar och kanske äventyr i väntan på vad som kan tänkas hända efter dagens interjuv. Pirrig o lite oroad men hoppfull.

Antal kommentarer: 2

2015-02-07 22:59:21

Visst är det vackert i Varberg?Har tillbringat många somrar i Apelviken och strosat bland klipporna.Guldställe! Lycka till Jocke!

2015-02-08 11:34:41 - Jocke

Tack!
Det var mycket vackert i Varberg, får se om jag får mer tid att kolla in omgivningarna.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)