MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Prototypprovning

2015-01-18

Prototypölprovning, låter rätt tråkigt. Men nä det va riktigt skoj att få smaka på resultatet av Norrköpings Bryggeris exprement med sin Brewmaster 2000, platsen för det hela var Black Lion och förutom en helt galet bra provning bjöds det på Ärtsoppa (God fisk soppa för min del)

Ett Pale Ale torrhumlad med Pacific Jam: fruktig doft av aprikos smaken åt tropisk frukt hållet. Passar utmärkt på vårkanten som törstsläckare mellansläckare och eftersläckare.

Två Pale Ale torrhumlad med Amarillo. God men oväntat kort Amarillosmak.

Tre Saisson Hallon. Lägre alkoholhalt och därför en aning kropplös, En smak av lite unkna hallon som försvann rätt snabbt.

Fyra Sassion svartpeppar Koriander. Koriandern lyste med sin frånvaro, men på plats fanns en skarp svartpeppar ton som inte gillades av alla. Någon funderade på om man kunde använda ölen att koka korv i.

Fem Ipa Mosaik. Knäck och Kakao, långlagrad och mer en god och kan med fördel drickas närsom.

Sex Stout med arbetsnamnet Jocke (Bara en sån sak) Som namnet förpliktar va den smockad med brända toner i doft och smak av kaffe och choklad, ingen öl man halsar många av men helt klart en stout att tråna efter.

Fem och Sex kommer om man väljer att köra vidare bli hyllvältare Applådframkallare och medaljvinnare vart dom en ställs fram. Den fruktiga Pale Alen får också köras vidare på, men här vann dom mörka helt klart.

Kvällen fortsatte på nästan ödsliga Bishop Arms  och senare Konditori Broadway där kvällen avslutades med några öl o en plocktallrik.

Kvällens sorgsna nyhet är att Ica Stig ska sluta. Livet går förstås vidare  men filmerna från den lilla butiken kommer inte bli detsamma utan Hans Mosesson den gamla proggarn.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)