MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Arthur från Euqador

2014-11-20

Vet att många utan vare sig pukor eller trumpeter vid hemkomsten tar hem gatuhundar från diverse länder där regler för humanitet mot djur inte ens finns på vykort. Kanske va det jag såg idag lite ett hån mot dessa organisationer men det är enligt mitt tycke en riktigt rar historia som så här långt har lycklig utgång.

Det gick väll inte så där riktigt jättebra för det svenska multisportlaget därborta i equador. Här hemma är det väll föresten rätt få som visste att dom ens va där borta i jungeln o sportade.

Men så blev det då i all välmening från en djurvän en frystorkad köttbulle till en hungrig vovve som sedan följde sitt lag i torrt o blött, bilden på ett sargat multisportlag med en smutsig hund vid sidan av mitt i den gyttjigaste jungeln på facebook fick i alla fall mig att smälta. Och inte var jag ensamma. Möjligen va han ensam om beslutet att fortsätta skicka bilder på FB fotografen som följde dom eller så va det redan från början en Pr person som i vild glädje skrek Honom ska vi ha, för kollar man sen på sponsorens fb sida är han med på alla bilder. Arthur alltså.

Historien om att man tog farväl innan paddlingen, inget en strykarvovve som hittat nya vänner tog lätt utan hoppade i o simmade efter troget som en vän .Man fick ta upp vovve i kajaken o så den där bilden när hela gänget kommer luffsande mot mållinjen. Hur hur hur!! ska detta sluta. Det sas att förstås ska vi ta hem hunden till svedala, myndigheterna tjurar. Men det blev ett väldans ramaskri och alla ställde upp, så till sist blir det tummen upp från alla.

Så ikväll kom han då hem Multisportvovven o hans lag. Undrar förvisso hur högt i desperation karantänfolket skrek när Arthur togs ut ur buren för att hälsa på alla och en var. Men dom kom helt enkelt inte fram i tid för alla journalister så det fick va.

Mycket folk som helst, kamerablixtrar. Folk som petade o klappade  en strykhund från Euqador som var hur lugn som helst, som det såg ut här på nätet i alla fall. Men det stod hela tiden en från laget bredvid klappade pysslade lugnande skyddade . Arhtur såg ut att tänka, men kors då vad folk. Men nu gör mig ingen illa. Är ju med mitt lag.

Klart att huvudsponsorn såg det där och valde att säga kosta vad det kosta vill, klart att arthur ska hem för med handen på hjärtat vilket lag kommer hem som typ 15-20:de lag i någon sport och möts av värsta mediauppådet? Man får ta det man får och Nu vet i alla fall jag vad multisportare  är för något. Tuffa människor som aldrig ger sig.

Vovven på bilden är rakt ingen multisportvovve. Hon tål inte köttbullar och gyttja vind o regn skulle inte alls vara hennes melodi. Skulle förvisso klara av folk som petar pillar klappar o tar kort, en kort stund. Sen skulle hon krypa tillbaka till buren o be om att få dörren stängt. Men älskar henne endå, mammas Tindra.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)