MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Dagar med lite av varje

2014-11-01

Tisdag och jag och resekamraten begav oss till Helsingör för 3 övernattningar. En harmonisk bilfärd och en trivsam överfart var vi i Danmark. Vi hittade hotellet rätt snart med bara lite felåkningar. Sleep 2 Night låg en bit från centrum, men ett köpcentrum låg nära. Baren inte lika fylld som på bilderna och med mestadels hantverkare blir det inte så mycket rajtantajtan. Bilen nära rummet är ett plus.

Kvällen mat på hotellet, en rätt att välja på. Förlorad hare lät exotisk men visade sig vara köttfärslimpa.Gott men lite besviken blev jag allt. 

Svaneke på fat

sköna sängar 

Onsdag

Helsingörs teknikmuseeum ett stenkast från hotellet om man plankade. Något längre om man gick runt, slitet utanpå men fint stort och välbesökt på insidan. Mängder av motorer bilar och flygplan skoj och trevligt, väl värt ett besök.

På kvällen åkte vi ner på stan handlade lite åt pasta på en öde restaurang och drack öl på trevlig pub.

Torsdag var det dags för shopping dels i det närbelägna köpcentrumet och dels i ett centrum som låg 5 km bort, båda med affärer som Danska ölentiuasterna rekomenderat för bra ölshopping. Vännen handlade julöl och jag flöt med och shoppade det som jag hade lust med. öl vin o lite annat.

Hem igen och lite ölmys på rummet innan vi åkte ner på stan och intog middag på Madame Sprunk, en trivsamt ställe (som det står mer om på annan plats)

Fredag Hemåt med en liten avstickare till Falkenberg för anställningsinterjuv. Tyvärr va det inte riktigt som annons och telefonsamtal utlovat en kortare anställning utan istället va det främst timmar, något som inte fungerar om man inte bor i Falkenberg. Nåväl. Har hälsat på och lite ljus i tunneln finns om en svagt. Ett jobb som kanske inte lockar men som jag kan på mina 10 fingrar. Burgarlunch fick avsluta Falkenberg besöket för denna gång.

Hemma kånkande och bärande på allt man handlat som vanligt. Pust hemma och sova i egen säng.

Som vanligt trevligt att bilsemestra, men ibland önskar jag att min resekamrat också hade körkort så vi kunde turas om.

Sovmorgon de lyx seeeg dag. Kaffe hos kompis hälsade på några av mina döda, kyrkogården full av levande småpratande människor vid gravar och minneslund. En tant i minneslunden berättade för sin man att hon skaffat hund och vid graven bredvid stod det en pojke som livligt o högt berättade om när han vurpade på cyckeln. taco till mat, ett varmt gosigt bad drink med Gin. Lite sugen att åka ner till stan o ta en Tjock Stout. Men blir nog soffan med drink och Norsk Zombiefilm istället.


Ulf Viking då stolt i luften Nu på Museeum

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)