MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Tomatfritt

2019-02-18

Tooomateeer! Älskar Tomateeer!!!!!!!!!

Ett liv helt utan tomater, tomatsås tomatjuice eller vad det nu kan vara känns tomt och meningslöst. Det går att göra köttfärssås utan tomat, men varför? Det går även att ha andra såser till pasta en just köttfärssås men köttfärs är också gott ju. Får nog äta ost så får öva på att göra killergoda ostsåser i framtiden.

Skulle vara mycket enklare om jag bara behöver undvika broccoli som är en grönsak som jag lika gärna äter som undviker.

Älskar även Ingefära, men även om jag kastar i en näve ingefära i var o varannan rätt och frusen ingefära är bas i frysen känns det som om jag nog kan avhålla mig.

Men Toooomaaaat! SUCK 

Förstås handlar det här om vilken klaff jag får/väljer om det nu skulle bli aktuellt. Med en mekanisk hjärtklaff måste man äta blodförtunnande som inte leker väl med till exempel tomater och ingefära.

Idag blev det därför en extra tomatig sås till pasta med både tomatpure  färska tomater och tomatsås (hade gömt undan en burk hemgjord i frysen för något speciellt tillfälle).

Förnuftet kommer att segra, trodde det skulle vara omöjligt att sluta röka men det har gått smärtfritt i 12 år. Ska nog gå att vara tomatfri också.

Annars då?

Vovve trivdes ovanligt bra inatt men hon hade haft en jobbig dag så det kanske inte var så konstigt. Att komma hem var iallafall bästaste av allt tyckte både vovve och matte.

Mitt bildprojekt avslutades nyss, en jäkla masa foton. Nu ska jag se om jag får ihop det på ett bra sätt.

Nu stundar 2 timmar polisdokumentär. Sla mumsa på jordgubbar, för det får man inte äta häller.

Älskade Tomat! Bilden föreställer förövrigt några av dom tomater som jag som sås avnjöt denna kväll.

 

Antal kommentarer: 1

2019-02-18 20:16:32 - Marie

Från en som fått ändra nästan allt i menyn så kan jag hälsa att det går. Hälsan först o maten är en vana. Med mitt problem hör även att jag i pricip aldrig kan äta ute mer. Ingen pizza, ingen kebab o ingen lunch på long.
Det är som det är och belöningen är väl att man smalnar av lite då jag när jag ändå ändrar allt valde bort godis o läsk o fet mat. Det är inte alls så svårt, tråkigt ibland men tänker att fasen vad jag ätit o slafsat i 45 år. Det kanske är hög tid att testa detta nya nu.
Tror du snart hittar nya favoriter om det blir så att du måste!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)