MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Döden livet och där i mellan

2019-02-06

Först en snabbrepris.

När jag jobbade på glassfabriken i Flen förra året upplevde jag plötsligt en natt att hjärtat rusade, kollegorna uppgav att jag var blå gul i ansiktet. Piggnade till men det tjatades om att jag måste ta mig till vårdcentralen vilket jag gjorde samma förmiddag.

På vårdcentralen konstaterades ett tämligen ljudligt blåsljud, dvs att en hjärtklaff som inte är riktigt tät. Inte konstigt då jag  har känt till symptomen från jag var 18. Remiss skrevs och en rad olika undersökningar tog vid. Den absolut värsta var ultraljud via magsäcken där man stack ner en slang i strupen, riktigt vidrigt.

Man konstaterade att blåsljudet var allvarligt och en operation konstaterades som det igentliga enda alternativet. Dock fick jag på sista läkarundersökningen uppfattningen om att den kunde vänta. Så fortsatte att drömma om sommarjobb på Kolmården även i år.

Den drömmen fick sig en rejäl törn i Måndags då det trillade ner ett brev i lådan där jag kallades till inskrivning den 21 och operation den 25 (får åka hem i mellan). Blev chockad och arg livet liksom stannade av en stund i förtvivlan. Det var ju inte så här jag hade tänkt, skulle ju jobba sen opereras.

Första samtalet med väntetidskordinator på Tisdagsmorgonen mynnade ut i totalvägran. Hon gav sig dock inte och bussade överläkaren på mig som ringde idag. Då hade jag tänkt om och var besluten att säga ja till den erbjudna tiden. Slapp att ringa igen då Överläkaren tog på sig den uppgiften.

Så är jag äntligen där. Förstås inte helt hugget i sten fören operationen värkligen är över men när jag väl bestämde mig fylldes mitt inre av frid. Rätt skönt. 

Under operationen kommer man först och främst renovera klaffen med det som finns till hands. Går inte det byter man ut klaffen och då har jag 2 val biologisk eller mekanisk. Den biologiska håller inte så länge (15 år max) väljer jag den mekaniska får jag troligen käka waran under resten av mitt liv. Nu försöker jag bestämma hur jag vill  ha det men hoppas att alternativ 1 fungerar Håll alla tummar nu!!!!

Tankarna rullar runt i skallen likt en tornado, har svårt att sova tankarna rullar runt som en tornado. Livet döden brustna drömmar  Men just nu ska jag leva lite till ett par dagar kvar tills jag åker till Linköping där dom trots allt är proffs på det där med hjärtan o sånt. 

En rask promenad förstås. Soligt och skönt i början men lätt blåsigt o kallt mot slutet. Hjälpte en vän med lite transportsysslor bjudlunch tillhör inte vardagen men det var trevligt och gott 

Då det är Onsdag har det varit vägens hjältar följt av sveriges mästerkock och det brukar även efteråt gå att klämma in sophias hjältar hoppas jag klarar av att titta på det programmet utan att gråta, brukar ju vara lite allvar.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)