MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Flera små steg

2019-01-04

Idag har jag besökt ett gym i närheten. Jag har inköpt ett hänglås och ett par bekväma sportskor. Tre saker som per automatik inte innebär att jag för den skull ska börja träna, men det är lite framåt iallafall. Tankeprocessen har kommit igång och det lutar åt att jag ska ge det där med träna en chans, troligen börjar jag med ett månadskort av lite olika anledningar.

När jag testade skor idag konstaterade jag att vänsterfoten fortfarande är lite större en den högra, tyvärr går det inte att köpa en 42a och en 43a så det blev skor i storlek 43, dom kändes bra i affären och hoppas dom inte glappar allt för mycket vid skarpt läge.

Det är viktigt att äta 3 mål mat om dagen. Men tyvärr sover jag som en liten gris så frukost blir lätt lunch. Hursom har jag börjat med mysli på dagen och toalettbesöken blir fler, hoppas att det innebär något bra. Fibrer är bra ock tänkte att jag skulle köpa äpplen idag att ha som mellis, tyvärr glömde jag bort det. Får bli en tur iväg i morgon också.

Promenerar gör jag. Minst 6000 steg varje dag i ur o skur och lyckas faktiskt rätt bra med det för närvarande. Idag blev det 18000 steg men gick fram och tillbaka stan. En sväng till Öb och sen till Eneby Centrum för att handla på Netto och Ica samt fika hos en vän. Igår blev det 6002 steg.

Appropå stan så blev jag nöd o tvungen att besöka en offentlig inrättning. Mitt städhjärta gick i hundra bitar när jag öppnade dörren till den förvisso pengafria men riktigt nersölade dasset. Nu har mina ögon sett en hel del toaletter i stor behov av städning och fick bita mig i tummen för att inte sätta igång med sanering. Tror inte en toalett på Domino blir besökt lika ofta som dassen på Kolmårdens Djurpark, men lite renlighetstänk kanske man borde ha trots allt.

Igår var  allra finaste kronprinsessan Yra på audiens i mitt enkla hem. Lite gnäll o gny då hon nog tycker att det är det tråkigaste som finns att vara i stan.  Bästa hon vet är att ligga och titta ut från min franska balkong. Det blir kallt, men man får pälsa på sig. Även yra får blickarna till sig när hon forsar fram med nosen i backen. Allt ska utforskas men hälsa hinner man också med om så önskas. Som sin företrädare berättar hon högjutt för matte hur tråkigt det har varit.

 

 Kronprinsessan Yra

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)