MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Bakom Kulisserna

2018-12-18

Jag hade jobbat 5 månader i Flen och kände mig lite sliten, började direkt på Kolmården på morgonen efter första natten körde jag strandvägen och tittade på en soluppgång över ett spegelblankt bråviken. Så jäkla vackert och där och då fick jag känslan att det här kommer bli så jävla bra. Känslan har hållt i sig och faktiskt fått bra med jobbtimmar, men idag är var det sista för i år.

Har skrivt om det förut men Kolmårdens Djurpark är en speciell arbetsplats. Det känns inte som ett jobb men o andra sidan är vi som är där inte arbetare utan artister som gör ett uppträdande varje Gång varje dag (eller natt).

Skura toaletter kanske inte är skoj varje natt men bra chefer och roliga kamrater gjorde detta till bästa sommarjobbet så här långt i mitt liv. Miljön har bjudit på storslagna scener. Idag skurade vi golvet på restaurangen och utanför sken solen över ett spegelblankt bråviken, som första morgonen på jobbet. Annars glömmer jag inte så lätt det där gigantiska åskvädret i sommras, vi stod lite vid sidan av och såg blixtrarna. Trist att jag bara hade min mobil med mig, blev inte så bra bilder.

Djuren har ibland bjudit på sig själva, Delfinerna är till exempel riktiga flörtgrisar backstage  Lika flörtiga är inte surikaterna vid matning, men det var klart spännande att få se. Förstår varför man inte gör det när parken är öppen.

Igår sökte jag för en andra säsong på parken, man ändrar på en hel del men jag vill vara en del av det också. Förhoppningsvis får jag till det. Skulle bli hemskt besviken om jag får ett nej eller att något annat krockar så jag inte kan jobba.

Nu har det som vanligt krockat med schemat. Jag har hällt upp både badvatten och diskvatten och om en halvtimma börjar Södertälkepolisen på tv. Önskar att jag kunde planera lika bra hemma som jag kan göra på jobbet.

Utanför är det snö och det får 5 tummar upp. Gillar riktig vinter och älskar snö. Visst det blir lite kallt om fossingarna och det halkas lite men trivs. Nu håller jag alla tår jag har för att det vita håller i sig vill innerligt ha en julafton med snö.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)