MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

I den djupa Kolmårdsskogen

2018-11-29

Idag gjorde den bittra kylan som kom insmygande från andra sidan skogen sällskap med isande vindar från Bråviken. Det blåste regnade snöade o haglade om vart annat, inte så roligt att jobba. Men det kunde ha varit värre. Några kollegor stod större delen av dagen på en skylift och jobbade, fritt exponerade för kyla regn o vind. Dom såg ut som ispinnar när dom kom in i värmen.

En arbetsgivare ringde. Det är alltid kul. Tyvärr lär det inte bli jobb då läget är oklart, men måste ju berätta. Det vore inte ärligt annars. Önskar mig tillbaka till industrin och i detta fall livsmedelsindustri, men närmare hemmet en Flen. Hoppas allt det här löser sig som jag vill så jag kan komma tillbaka och äntligen få ett fast jobb. För vissa är det så enkelt, varför inte för mig?????

Appropå Flen drömde jag om Glassfabriken föregående natt. Stod och städade vid ett löpande band. Någon skrek, ja då startar vi. Jag halkade, landa på bandet och åkte ner i källaren medans kollegorna skrattade rått. 

Men det blev även en kombinationsdröm av sommarens båda jobb. Stod o bökade vid en toalett men städade inte utan stöpte isglass. Såg ut som stora piggelin som jag hängde upp på ett snöre i taket . utanför ett fönster ringlade en lång kö. För att köpa dassglass kan jag förmoda. Hehehe, ja ibland är det en fördel att inte veta hur saker och ting är gjorda.

På väg hem från Kolmårdsskogen denna eftermiddag tog jag Motorvägen som var hal som satan! Det märktes av att dom flesta åkte lugnt i kö. Men även blåljusen som blixtrade på andra sidan vid Krokeksavfarten. En bil hade fart in i skogen men ingen hade skadats. Dubbdäck på och anpassa farten är det som gäller!!!

Inget jobb i morgon men kanske går jag ner på stan och tittar på Ljusfestival. Beror på väder och kvällsformen. Men nu är jag lite trött och ska snart gå o sova.

MYSTORSTEN

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)