MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Jag ska bli Bagare!

2018-11-04

Nä det sa jag faktiskt aldrig vad jag vet. Skulle ju bli kock, inte en vanlig som steker hamburgare på Mc Donalds utan en RIKTIG kock som är med på tv, skriver böcker och pendlar mellan stjärnbeströdda  restauranger i Stockholm London och Paris. Senare i livet skulle jag trappa av lite och starta en enkel bistro här hemma i Norrköping och servera enkla men goda rätter för mindre peng.

Åren går och trots livsmedelsteknisk linje blev jag aldrig kock. Men drömmen lever vidare trots allt. Kanske inte att bli stjärnkock, det är jag nog lite för gammal för. Men en som lagar mat till en liten skara på en lokalkrog med god mat på menyn och bara ett fåtal men smakrika öl på fat. Saknar nu erfarenhet men försöker ibland komma in som diskare, men så här långt inte ens det.

Lite som det där med att få ett lagerjobb. Man måste ha erfarenhet utan erfarenhet inget jobb. Men hur i fasen ska man få erfarenhet utan att jobba?

Jobbade några sommrar på storkök och har fuljobbat lite då o då på födelsedagar o bröllopp men sen tog industrin över och blev städare istället. Lagar mat gör jag hemma och det har visat sig att det är bra att jag är en sån bra matlagare trots allt som kan göra ätbart av ingenting.

Tyvärr är jag inte så bra i hemmaköket att jag vågar mig på att söka till typ Sveriges mästerkock för kan inte baka och kan inte filea fisk. MEN är en djäkel på såser så om jag hade blivit den där kända kocken och sen på ålderns höst fått vara med i kockarnas kamp. DÅ hade mina motståndare rodnat över sina såser i duellen. Och apropå kockarnas kamp ä'r det final ikväll. Missa inte Det!

Arbetsveckan avslutades med 5 timmars lövblås. Tanken va att klä mig civilt och gå runt en sväng som besökare. Men nä, åkte till en kompis. Käkade tårtbit och tvättade mina arbetsbyxor istället.

En veckas arbete står för dörren och för att skryta är jag inte bara bra på såser utan jag kan även skura toaletter så dom skiner som solen gjorde i sommras. Har även städat och skurat stora foderfabriken så publiken fick tårar i ögona. Ja det hände till och med att Jordbruksverkets utsända gjorde tummen upp. Dä Ni.

Vi satt idag jag o resekamraten och försökte komma på hur många saker jag gjort. Hur många jobb jag och hur många utbildningar jag gått. Det har blivit en hel del av allt under åren. Dockvakt, livsmedelsteknisk linje, köksassistent, datakurs, taterkurs, vårdbiträdeskurs,gårdskarl, trädgårdskurs,maskinskötare, truckförare industristädare, sopbrännare  färgblandare, glassfabriksarbetare, lokalvårdare och Parkvårdare. Listan är lång och har nog glömt något. Många få bäckar små eller vad det nu heter, erfarenhet och vilja och ibland ingen vilja alls jag har bara följt strömmen och det har bara blivit.

Men så här långt blev jag alltså inte kock. Men bästa kompisen, han som aldrig lagade mat blev det. Hur djäkla konstigt är inte det.

Ibland drömmer jag även om att bli författare som Guilou och GW. Men sen så länge har jag inte kommit dit. Skrivit det har jag gjort men knappast 10 böcker utan mera 1 eller ja kanske inte ens det. 300 sidor iallafall som jag har petat på i hur många år som helst. Kanske skickar jag ut den på remiss någon dag men nu är alstret på grovredigering. Inget är som väntans tider.

Är jag bara en sån där som bara gnäller om vad jag inte blev. Är jag en obotlig drömmare som aldrig fortsätter på en inslagen linje? Nä plötsligt händer det även för mig och jag får ett infall att kämpa lite extra. Som denna sommar till exempel. Livet kändes bittert när jag fick avsluta i förtid på Glassfabtiken. Sökte trots att jag förut blivit nobbad till Djurparken och vips slog blixten ner och jag fick jobb där Äntligen. Gav inte upp och fick jobb när jag bäst behövde. Rätt bra för att vara mig.

Appropå diskare ska jag snart hasa mig ut till köket och diska. Önskar mig en diskmaskin men en så länge får jag bereda disken på det gamla hederliga sättet för hand i diskhon.

Disken kanske inte kommer platsa i ett cv men min rätt så nyskurade toa som till o med mamma berömde kan nog göra susen. Om det nu är lokalvårdare jag fortfarande vill va. För igentligen vet jag ju inte alls vad jag vill bli när jag blir stor. Städar toaletter som Slatan lirar boll men tyvärr är lokalvård ingen sport. Skittrist för om det skulle vara det är jag rätt säker på att jag skulle vara proffs och berömd. Bo utomlands och tjäna multum med flis.

Och där blev det oväntat mycket text!

Men nu så kommer det en bild som avslutning då jag även ibland drömmer om att bli fotograf och kan tjäna pengar på mina bilder..

Önskar alla en bra fortsättning på Söndagen!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)