MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Lilla Hjärtat

2018-10-17

Ska erkänna att utan en massa vuxna i lunchrummet den där natten i Flen efter att hjärtat rusat lite extra mycket en kort stund hade jag aldrig ringt till vårdcentralen på morgonen. En nyans av gul o blå i nyllet ansågs inte vara något som går över. Men Skulle ju vara ledig och få sova ut lite hade jag tänkt. Men hursom tjatade man och sa att det annars skulle det bli företagshälsovården och då skulle jag ju få åka till Flen när jag var ledig istället.

Blåsljud konstaterades och det var förvisso ingen nyhet då det var den åkomman som gjorde att jag slapp göra lumpen. Dock har många efter det lyssnat på hjärtat utan att höra något tokigt så blev lite konfunderad nu när läkaren menade att det där nästan hördes utan stetoskåp. 

En remiss till hjärtexperterna i Linköping  och så blev det en rad undersökningar. EKG både på längden och tvären. Värst va när dom tryckte ner en slang i halsen för att göra EKG via matsäcken. Något jag aldrig vill göra igen. Inspelningar och provtagningar och rönken, flera st faktiskt. Har dessutom varit hos tandläkaren för att kolla efter infektioner. Man lagade ett hål och den trasiga tanden för en hundring. Nu så har jag frikort!

Så i Fredags kom då beskedet. Hjärtat förstorat och en av klaffarna trasig och sluter inte tätt.  inte helt oväntat för det hade man påtalat innan att en operation inte skulle vara utseslutet. Nu fick jag veta att det var så man hade tänkt och gärna snart men inte fören nästa år (det är iallfall vad man sagt nu).

Man ska alltså såga i min bröstkorg stanna hjärtat och byta ut eller renovera den läckande klaffen och till på råga i Linköping, man säger att där är man proffs och har gjort sånna operationer tusentals gånger. Men är skeptisk för att inte tala om rädd, litar inte alls på dom där läkarna i grannstaden.

Om operationen lyckas så blir det sjukskrivning i 6-8 veckor (inte 68 veckor som Arbetsförmedlingen hörde) Men hoppas på att den plan man siar om nu (har inte fått något från Torax en så spekulerar) håller och man opererar mig Januari eller absolut senast Februari är planen att jag ska vara frisk och kry lagom till sommaren så jag kan jobba i Djurparken.

När det gäller träning och att röra på sig har det varit mycket snack o ingen verkstad, men funderar nu på att göra slag i saken och börja simma lite som komplement till mina promenader (som jag faktiskt gör) . Det har jag läst stärker hjärtat och kanske det är ett plus för snabb tillfriskning.

Hursomhelst är det rätt skönt att veta att man kommit fram till något. Nu är det resten kvar. Kommer säkert återkomma till det här lite då och då under väntetiden, men ska försöka att inte älta sånt jag inte har en aning om. Det tror jag bara gör saker värre. Lever och mår bra trots att jag får för mig att man i Linköping tycker att jag borde må sämre.

Kram och sköt om er nu ni som läst så här långt.

Idag hälsade jag på papps som mådde bra nu stundar mat sen badmys o sen är det Vägens Hjältar på tv  i morgon blir det jobb i Djurparken. Livet rullar vidare.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)