MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Köer

2018-10-07

Har varit inne i städförrådet och pysslat lite går ut och ska just stänga o låsa för att gå vidare då en man som står och väntar på sin tur kliuver fram säger hurtigt nu kan jag gå in där va, Han går in i städskrubben och stänger dörren. Kvar står jag och undrar vad i hellskotta han ska in där o göra. Dörren öppnas efter en minut och mannen ber lite förläget om ursäkt och ställer sig på nytt i toakön då han har förlorat sin plats.

Vi säger att vi inte gillar att köa men endå gör vi det, ibland går det per automatik. Som på ett ställe jag var på i sommras. 3 utrymmen med varierande antal toaletter. Inga separata för killar o tjejer utan det är bara att gå in. Trots det köar tjejerna på den första (minsta). Killarna glider förbi och går till dom andra. Dom tjejer som försöker med detsamma får veta att det är här dom ska och hit är det kö.  Till slut blev jag tvungen att ta tag i saken och ropa att samtliga toaletter är för både män och kvinnor och det fanns lediga längre in.

Människor är märkliga. Jag arbetade ju mest nätter men man har ju hört att personalen får skulden för det mesta till och med vädret. Undrar lite vad mannen igår trodde när han upprört visade på en slöande kamel och menade på att den var död. Skulle jag då ha hoppat ner i hänget motat bort dom andra kamelerna som låg bredvid och börjat HLR? Ja han trodde nog det för han såg lite besviken ut när jag sa att jag trodde den vilade och gick iväg. Mötte dock 2 djurvårdare som jag frågade och en av dom var just kamelspecialist och följde med mig för att kolla.

Det var rätt skönt att få veta att det inte alls var någon fara. Så där ligger han nästan hela tiden. Men fick också veta att det händer lite då o då att folk tror att dom är döda.

Det roligaste igår var annars kråkorna som högljutt gjorde samma flygmanövrar som rovfåglarna tidigare hade utfört. Dom tyckte nog det var skoj men troligen lite trist att det inte stod någon o gav dom mat vid fom olika landningsplatserna.

2 lekande ekorar såg jag också, tyvärr inte läge för att fota men skoj att se naturens vilda djur som också trivs på en djurpark.

Ledig idag men tror nog mina kollegor fått det lite hetare om örona då det varit NT Dag idag. Fick nöja mig med att läsa om det hela. Nästa vecka blir det några pass. Men då är parken stängd så antar att det är kontor som ska städas.

Söndag och snart Kockarnas kamp. Det firas med årets första glas Julmust.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)