MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Kulturnatt

2018-09-30

En gång om året smäller det till och det är kultur för hela slanten i stan. Sång musik dans och allt där i mellan.

I år hade vi sattsat krutet på att det var 100 år sedan den stora tågplyckan i Getå utanför Norrköping. Det renoverade loket fanns på plats och vi åkte en av turerna.

Tågstationen gjorde skäl för namnet denna Lördag. Nya och gamla lok och vagnar om vartannat. Det gamla ångloket och så Rapidloket som skulle dra oss tillbaka loken och vagnarna som Gävle järnvägsmuseeum använde när dom var på Tour. Här fanns det sovvagnar dieselagregat och en biovagn, allt som behövs när man är på turne helt klart.

Innan Gick vi på utställbning i Folkets Hus och ett föredrag om olyckan i gestalt av en överlevande. Inte så vi hade trott men rätt intressant va det iallafall.

Lokfärden gick till Kimstad och tillbaka. Vi bänkade oss i Första klass och man kände sig faktiskt lite rik där i fotöljen. Så här bekvämt åker man inte ens i första klass idag. Men troligen skulle buissnisfolket gnälla lite att det inte finns wifi o ut tag för att ladda elektronik på.

Hemma igen stannade vi lite kvar på perrongen och sedan gick vi efter lite dividerande till Värmekyrkan och drack öl från Norrköpings Bryggeri Deras Kranken hade fått gottat sig med hela kaffebönor och slutresultatet blev det godaste bryggeriet knåpat ihop så här långt.  Vännen gick efter ett tag men jag var kvar och avslutade natten med att titta på Punkhjältarna i 23 Till.

Man kan inte se allt och detta år missade vi en hel del sevärt. Men vi hade inte planerat så noga detta år. Blev en trivsasm kväll. Skönt att koppla av lite och låta tankarna flyta iväg på annat en stund.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)