MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Bornholm

2018-09-24

Tidigt innan tuppen hunnit vakna begav vi oss ner till hamnen bara några meter från vårat nattlogi. Sängen lite hård men det gamla stationshuset var mysigt, som Wallandernörd kändes det kul att bo här då man använde huset som polishus under inspelningarna.

Frukost på båten som bestod av det mesta man kan önska sig. Katamaranen forsade iväg, tog sista bilderna av Ystad och så var vi snart på Bornholm, en ö jag tidigare aldrig besökt men hört dessto mera om.

Vi kom först till Rönne. Till slut hittade vi en affär där det enligt hemsidan skulle finnas lokala öl. Dock blev vi besvikna, ägarbyte hade skett men man hade inte uppdaterat hemsidan, inget skoj hittades. Mycket folk i rörelse, mest turister förstås.

Efter någon timma kom vi till Svaneke där vi skulle bo några dagar. Blev lite besviken redan från början då jag hade tänkt mig Svaneke som en plats med pulserande folkliv och öppna restauranger som det var i Rönne.  Här stängde dock det mesta efter 20.

Första kvällen besökte vi svaneke brygghus, ölet lite av ett husöl för oss och maten hade kompisen ätit dagtid och blivit nöjd, så vad kan bli fel. Jo ölet smakade surt och min vitlöksbiff smakade härsket. Vi hade nog tänkt återkomma till ölhuset och dricka öl. Men nu blev det inte så. Fel av oss att inte påpeka det som vi uppfattade som brister, men så är det ibland.

Rummet på hotellet trevligt. Sköna sängar men frukosten bestod bara av mackor och gryn, inget man blir mätt på en längre stund tyvärr. På första kvällen satt vi på uteplatsen och fick sällskap av en gosig katt, vi såg henne flera gånger senare men då passade inte damen att komma fram. Första kvällen dock satt hon i våra knän och hade det gött i kvällssolen.

Under dagarna åkte vi runt Bornholm. Käkade mat, besökte ett järnvägsmuseeum och ett slott samt letade efter lokala öl. Konstaterade att Bornholm är en vacker plats och förstår varför folk åker hit  men i svaneke är det dött. Nästa gång ska vi bo på Rönne har vi bestämt. Det är allt annat en billigt i Danmark och Bornholm är inget undantag, hit kommer dessutom turister och av dom kan man ta betalt utan att saker för den skull inte är så mycket bättre.

Sent igår fick jag besök av en kompis. Länge sedan vi träffades så vi pratade  och drack öl från hushållets välfyllda förråd. Idag blev det en lång sovmorgon och en kort promenad. Lite seg men det var en fin kväll och känner mig avkopplad. Inga måsten är inplanerade vilket känns skönt.

Till mat blev det Dansk pasta och köttfärssås med Tysk tomatsås. Har fortsatt titta ifatt på serier och dukomentärer och nu snart ska jag kolla igen på Kockarnas kamp som va i bakrunden igår men vi pratade sönder programmet så fick inte någon riktig överblick vad som hände.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)