MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Östgötadag

2018-09-02

Igentligen är dom ju 2 men eftersom jag arbetade igår blev det bara idag som vi åkte. Vänneberga Kvarsebo o Marmorbruket fick besök detta år. Tycker att årets östgötadagarprogram var lite tunt, svårt att hitta något skoj.

Vänneberga ligger vackert beläget vid Göta Kanal men vi skulle nog ha sparat våra pengar o struntat i o ätit lumch. Full fart mor Östra Husby och vi hann presis till Kvarsebo innan brandvärnet stängde stationen för helgen. Korven va slut men kaffe fick vi och god sockerkaka. Blev faktsikt fika en gång till nu på Qvarsebo kaffe inrymt i den gamla affären nere vid gamla färjeläget.

Efter många år  bosatt i Byn tycker jag fortfarande att det är en fin plats att besöka, men att bara komma hit ibland och åka när jag vill är nog bäst trots allt.

Min medresenär hade besökt Marmormuseet vid marmorbruket tidigare och även här kom vi också in  på sladden när det var stängningsdax, men vi fick en snabbtit i museet och butik (här finns det marmormortlar). Utsikten från Titut är fasen i mig oslagbar.

En trevlig utflykt även fast jag var lite motvillig till en början. Som vanligt om parkeringsmöjlighet finnes avslutade vi med kaffe hemma hos medresenären, bubblande magar till trots.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)