MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

En sommar Två jobb

2018-08-13

Som den kloka sa, sommaren är inte slut fören djurparken stänger. Ja då är det ett tag kvar. men tänker endå summera jobben o sommaren.

Jobb 1

Det skulle städas efter glasstillverkning och om man lyssnade på dom som borde veta lät det riktigt bra. Det visade sig senare att man nog hade brustit en smula i sanningen. Jobbet va inte riktigt som jag tänkt.

Kämpade på med demontering sanering o montering så gått det gick me av olika anledningar fick jag senare flytta till produktionen. Helt ok att stå o fylla på kartong lådor eller lock hela dagarna. Ett jobb jag förut säkert skulle tycka var inidödentrist var helt ok nu när allt innan va så rörigt.

Lite halvt om halvt oväntat drog man plötsligt i bromsen. Lagren var fulla och personalen för många tyckte man. Det skulle dras ner på skift och det blev övertalighet. Just när jag tyckte allt var ok blev jag uppsagd. Märkligt när värmen och säsongen för glass började ta fart.

Misstänker dock att dom höga cheferna långt bort inte har en susning och att man på plats måste göra som man blir tillsagd hur konstigt det en låter.

Blev 5 månader i Flen med helt ok arbetskamrater och ett djäkla pendlande som gjorde hål i plånboken. Lite snöpligt kändes det den där sista resan hem, det gnagde lite i mig. Hade jag gjort mitt bästa? kunde jag ha gjort saker annorlunda? men något nytt och spännande fanns ju bortom kröken så det blev ingen tid över till ältande.

Jobb 2

Kolmårdens djurpark! Mitt första sommarjobb var utanför parken i vaxkabinettet. Privat men vi fick käka inne i parken om vi ville så en o annan utflykt blev det. Men efter det blev det inte så mycket att söka jobb där.

Gjorde ett försök när jag var typ 32 men blev då uppringd av en personalgubbe som lät mig veta att jag var dum att tro att parken ville ha mig som var så gammal. Tror man då körde enligt filosofin ung lika med billig. Djurparken hade då inte full koll på personalen som utförde smutsjobb såsom städning för det hade en annan aktör hand om.

lite då och då efter det  har jag sökt i brist på annat utan att få svar men förra året fick jag fart och sökte igen som parkvårdare natt och fick erbjudande att gå på adition. Just den dagen kunde jag inte så det blev inget. Adition blev det för en annan tjänst men efter det hände inget, lite snöpligt.

Nu när det blev som det blev i Flen kände jag att det måste ordnas på något sätt det här med jobb. Sommaren var långt från slut och kände att jag hade mycket kvar att ge.

Noterade att Djurparken fortfarande sökte folk, men på sidan man kunde läsa om mattstädare kunde jag inte komma in på så utgick från att det helt enkelt inte fanns plats kvar. Sökte istället som lokalvårdare på Hotellet.

Blev kort efter att jag skickat min ansökan uppringd och kom fram till att tjänsten jag sökt inte riktigt påassade mig. Men man behövde flera nattstädare och var välkommen på adition. Tackade förstås ja.

gruppinterjuv eller adition som det heter för på djurparken söker man inte arbetare utan det är artister man vill ha. O inte bara en artist som alla andra utan artister i världsklass. Kände mig lite obekväm just där och då man berättade om världsklass. Hursomhelst är en adition lite annorlunda mera lättsamt och man kommer igång och glömmer oro. Svarade på frågor och tog för mig under gruppjobben. Var nöjd när det var över och jag åkte hem.

Någon dag senare fick jag besked att jag fick jobbet och skulle få jobba mera en 30 tilmmar i veckan. Fasen va skönt det var att åka till Flen och berätta att man minsann fått jobb efter det här.

Ingen vila bara tut o kör Sista dagen i Flen på Tisdagen och Första på Parken dagen efter. Nattjobb igen men man var ju uppvärmd så inget att bry sig om. Uppvärmda blev även vi vissa nätter. Sommaren har bjudit på en sällan skådad värme. Tack för att vi jobbade natt kan jag säga. 

Toaletter har putsats så man kan se sina fötter spegla sig Jag har moppat golv så det går att rulla sdig utan att bli smutsig och jag har blåst löv, jag har trivts med jobb och kamrater. Ett fartfyllt jobb men utan stress som fridfullt ramats in av nyfikna kameler pigga delfiner och sömniga björnar. Många bra jobb har jag haft, men detta är nog ett av dom bättre.

Snart är det slut. På Söndag är det stjärngala och är stolt för det jag gjort. Men slut är det faktiskt inte riktigt, blir minst en dag till att jobba. Hoppas på flera dagar och gärna några helger då parken fortfarande är öppen. Men nätter är det tyvärr slut på efter Söndagens gala.

Det är rofyllt som bara den på en djurpark om natten och lite spökligt. Faktum är att det faktiskt spökar rätt friskt på sina ställen. Sånt behöver dock du som besökare inte vara orolig för.

Kommer sakna djurparken när jag väl slutar och kommer sakna alla coola artistkollegor, chefer och teamledare Ni har gjort min sommar så bra det bara gick. Hoppas att jag har varit med att skapa er? Konstaterat att jag alls inte har varit äldst och att det jobbar mera studenter här en jag trott. Iallafall på sommaren.

Har fått mina timmar och troligen nya dagar. Har fått en ny referens att pryda mitt cv med och har fått nya erfarenheter att lägga i livsryggsäcken. Djurparken är en sån svårslagen plats att man till o med åker hit på fritiden, men det kanske har mera med ekonomi att göra? Känner mig nöjd och nu kör vi vidare på stigen. Om ödet så vill kommer jag tillbaka en sommar till.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)