MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Vad gör vi på parken efter kl 20

2018-07-22

Jag säger att jag jobbar natt på kolmårdens djurpark och får ofta frågan. Vad gör man på en djurpark Nattetid?

Kl är 20 och i högtalarna förkunnas det att djurparken är stängd och att besökarna ska lämna. Om du befinner dig i Bamse ser du kanske dagjobbarna som pysslar med det sista och sen försvinner med sina städvagnar bakom staketet.

Det du inte ser är att jag svänger upp på personalparkeringen för att göra mig redo för ett pass. Jag har 3 olika saker jag gör. Nattstäd, lövblås och kontorsstäd.

Nattstäd: Gära toaletterna extra fina genom bland annat ångning.Lite golv vård och andra sysslor efter dagens gästtillströmning

Lövblås: Löv grus och bark ska bort innan sopmaskinen kommer. Blommor ska vattnas.

Kontorsstäd: Presis som det låter men vi städar också personalutrymmen  omklädningsrum och lunchrum.

Löv blåsdningen sker sen kväll och är lite kortare en dom andra som pågår 8 timmar.

En speciell arbetsplats men också den bästa jag jobbat på frid och harmoni råder och blir man lite trött  tar man ett varv för att titta på kamelerna, Surikater och den vinkande sälen, vem kan vara trött o grinig i ett sånt sällskap.

Glada och bra arbetskamrater som jobbar mot samma mål. Att du som besöker ska bli nöjd. Länge sedan jag jobbade på ett ställe där det är naturligt att hjälpas åt. Har nog aldrig jobbat på ett ställe där även teamledaren drar sitt strå till stacken och hjälper till om det behövs.

Målet för nästa år är förstås ett fast jobb. Är extremt sugen på en riktig semester. men kan tänka mig en säsong till på Djurparken. Bra att för en gångs skull ha en förhållandevis stark plan B. En plan lite närmare är att jag nog ska göra mig tillgänglig för några dagtids pass sen när parken bara har öppet på helgerna. Jag kan då se lite vad som görs och öva på gästmöten, något som det är lite klent med på nätterna.

Ledig dag men sov bort en hel del av dagen och sen åkte jag iväg och tvättade mina jobb byxor hos en vän som även bjöd på fika. Mat fick Spicy fixa. Finns en hel del måsten här hemma, men orkar inte riktigt. Röran här hemma finns kvar tills en annan dag.


Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)