MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Saknad

2018-07-05

Det är när man står där på bryggan i Arkösund och blickar bort mot sundet där vi brukade åka i för att komma till stugan som saknaden är som störst.

Det är vemodigt att åka iväg. Man tänker om inte om fanns hade jag kunnat osv. Omständigheterna runt just där och då gjorde att jag inget kunde göra. Om inte om fanns hade det kanske varit annat.

Det är just där på bryggan i Arkösund med blicken mot sundet som önskan på ett alldeles eget sommartorp är som störst. Kanske inte just där vi hade ett då, man har blivit lite lat och det där knölet med båt känns bara jobbigt. Men ett torp vid en sjö man kan ta sig med bil vore kanon.

Men o andra sidan så som jag jobbar denna sommar skulle det inte finnas tid att åka till ett hus vid en sjö. Knappt att jag är hemma känns det som.

Det är rofyllt i Arkösund även på sommaren. Vackert och fint men av sentimentala själ blir det inte så ofta. Räcker med att en gång om året stå där på bryggan och sakna och längta.

Vi käkade mat på Hamnkrogen som förr hette Gråbo och sålde rökt småsill. Numera får man gå ända bort till kajen men då kan man också njuta av en glass från Sänkdalen, vilket vi förstås gjorde denna soliga dag.

Snart så är jag på väg till arbetet. Full spett med toaletter lunchrum och golv som ska rengöras ångas svabbas o bli fint. Men också rofyllt på sitt sätt i den mån nu ett arbete kan vara rofyllt, saknar inte den stress som jag upplevde på glassfabriken. Och på vilken annan arbetsplats har man förmånen att ha djur som åskådare.

Är stolt och glad att jag till slut lyckades få jobb här på Kolmårdens djurpark. Allt är inte som jag trodde det skulle vara bakom scenen  men det mesta är som jag hoppades på. 

1 natt o så en ny ledig dag, blir nog ingen utflykt måste samla ihop mig och fixa lite hemma. Kanske gå en sväng på stan. Köpa potatis för den är slut både hemma och i Östra Husby.

Bryggpromenaden

Lotsudden!

 Den gamla stugan

Sundet

Saknad

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)