MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Att sälja sin själ

2018-06-18

Coop började för länge sedan med att sälja ut sina inpendlingsvaror och ta bort det i affärerna som folk ville ha. Och inte hjälpte det med en mångmiljonsatsning på reklam där man i en lång reklamfilm bland annat konstaterade att man någonstans på vägen hade förlorat sin själ.

Tyvärr räckte det inte, dom höga cheferna förstod inte och nu måste Coop affärerna ta ner skylten en efter en.

Här i området hade vi ett fint litet bageri, kända för sitt bröd, semlor o bakverk. Man fick hybris och satsade på ett större bageri o flera platser man sålde på. Gick så där och nu har man sålt sin själ. Affären där allt startade. Förvisso kommer det snart säljas glutenfritt surdegsbröd i lokalen och kanske har lite av själen inte förlorats trots allt. Vi kommer förövrigt snart att få hela 2 bagerier i området. Ett som bakar med surdeg och ett utan gluten.

En del som säljer sin själ kalkulerar. Men dom allra flesta ser på när det går åt helvete med förvåning. Vad hände. Man begriper inte vad som är fel man har helt enkelt missförstått. Bara för att kunderna till exempel säger att man inte köper färsk fisk innebär det inte nödvändigtvis att man axeppterar utan vidare att den mannuella fiskdisken försvinner.

En del har liksom aldrig haft den där själen folk tror man har och sen när sanningen uppdagas blir folk arga. Det hjälper föga att näringsidkaren bedyrar att man faktiskt inte sa att köttet va krav, styckat på plats eller vad det nu kan vara.

Multinationella företag med säte utomlands kommer aldrig förstå det där med själ och hjärta. Personalen piskas hårt att tillverka produkter man igentligen inte är nöjd över och när produkten säljer dåligt o arbetskraften blir dyr tar man till andra knep. Ett är att bygga en fabrik utomlands. Kanske man till o med fraktar svenska ingridienser dit. Men bara för att äpplena odlas i sverige blir inte sylten det om den tillverkas i bulgarien, ja det tycker jag iallafall.

Som vanlig människa kan man också sälja sin själ. Oftast utan att förstå att det sker men utan själ inget hopp man står där i sin tunnel och förvånat konstaterar att det plötsligt lyser från ett stickspår. Men där man själv står är det bäcksvart.

Annars då?

Går livet sin gilla gång. Mår riktigt bra. Har ett harmoniskt jobb och ser framtiden med tillförsikt. Suger på den söta karamellen för man vet aldrig när dom sura i godisskålen dyker upp.

 

Coop Forum på Ingelsta här i Norrköping. Butiken stängd och skylten nedtagen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)