MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Utflykt

2018-06-11

Vännen hade länge och väl tjatat om att få åka till Sköllersta o bunkra korv och annat som kunde finnas i fabriksbutiken utanför Kumla. Sortimentet denna dag kanske inte det bästa jag skådat, men vårat lystmäte av korv stillades med råge.

Efter lite om o men lyckas vi även passa in så vi kunde hämta våra mackmyraflaskor som stod o väntade i Västerås. Blev en lång men rätt trevlig bilresa som avslutades med den numera kända vägsträckan mellan Katrineholm och Norrköping, en sträcka jag nästan kan köra när jag blundar.

Levererade flaskor till våran medfatägare här i stan köpte mig en gyrosrulle och först nu kan jag smutta på lite starkt.

Mackmyra är speciellt, antingen gillar man eller så gör man det inte. En rätt frän doft som i detta fall avrundas lite sött (från stout) Några tycker att Mackmyra luktar terpentin andra (fantasterna) vill inte ha det på annat vis.

Sotholmens vänner som fatet heter är lagrat på fat som det tidigare legat mörkt öl från Nynäshamns ångbryggeri. Stark men en bra ton av öl. Lite har den försvagats sedan första gången vi testade och innehållet kanske inte riktigt blev så där perfekt som det kändes då. Men hoppas endå att detta fat är det bästa.

En av mina gamla kameror fick nyinträda i tjänst likt en garnison på Gotland och fungerade perfekt trots lång vila i garderoben. En ny kamera har det funderats på innan, men den jag hade har fungerat. Nu är det en annan femma när den är trasig o obrukbar. Dock kommer jag utvärdera och bedömma noga ett köp innan. Kanske det trots allt blir att reparera.

Även mobilen fick sig en törn i fallet, men överlever. Höger armbåge svullen och skrapad men är kvar på sin plats. Livet fortsätter med insikt att det kunde ha kunnat blivit mycket värre. Hopp om männskligheten då flera rusade till hjälp då jag låg där på asfalten och funderade på om även huvudet hade tagit stryk då det snurrade lite. Väntade på att någon skulle skrika Iiiiiii Bloooood!.

Lunch i Kolbäck (lite mer om det på annan plats) fin miljö och iallafall några fordon av dom hundra som förväntades dit under eftermiddagen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)