MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

På den sista dagen

2018-05-29

Idag blev det andra sidan och jag fick lite evensjukt titta på när grannmaskinen skurades från topp till tå. Här på min sida orsakade jag själv att ett par lådor saknade lock men det fixades lätt o snabbt. Efter varje rast stod det lådor på hög som saknade ettikett, men det var inte mitt fel. Från min sida en rätt så bra sista dag.

Fylla på lådor och lock. Ett trist men rofullt arbete, man står o tänker på annat och annat är som ni vet korv. Korv med stuvade makaroner för att vara exakt. Åt inte det ikväll då det blev taimat till kvällen. Men har förut kokat en laddning makaroner så till morgondagens middag blir det banne mig körv o stuvade makaroner.

Innan jag åkte hem gjorde jag en handlaraid på Ica i Flen. Lite oförskämt kanske men vill påstå att det bästa med Flen är deras välsorterade affärer. En sådan Ica skulle jag vilja ha som granne. Det mest dummaste var att jag köpte smör och inte åkte närmaste vägen hem. Istret hade flytit ut i påsen, får köpa mera i morgon.

Beställde div dokument av personaltant och sa hej då till skpået. min säsong på Glassfabriken i Flen är Över. Inte lika vemodigt som det brukar vara att säga farväl. Inte vanligt i överkant att man har ett annat jobb som väntar.

Blev lite rörigare en jag tänkt men konstaterar att jag jobbade i 5 månader, ekonomin är kanske inte på grön kvist men har i alla fall kommit på en stabil grund. Inte kvikksand o blålera som förut. Blev inte snabbt och lätt ett nytt villkor, men en bra bit på väg. Tänker inte grubbla om varför. Har tid på mig att utvärdera, kanske kommer jag skriva om hur jag tänker mig framtida yrkesval lite senare.

I morgon vankas det 2 resor till fagra Kolmården. Den första för att hämta kläder och så den andra till arbetet. Det pirrar i hela kroppen men det ska bli spännande. Återkommer med rapport.

Blev inte Månadens Hjälte på fabriken men min röda hjältinna fick sig idag sin utlovade tvätt. För att hon nyss fyllt 8000 mil och för att hon utan knot tagit mig fram o tillbaka Flen på dom mest okristliga tiderna. Sånt ska naturligtvis premieras. Jag själv är en hjälte i mina ögon men min egna belöning får vänta på sig lite. Vi får se när ekonomiavdelningen samlat in alla inkomster och funderat på utgifter. Kanske blir det Tysklandsresan som blir belöningen. Eller så får jag lov att köpa något mera för flit och hårt arbete.

Tack för denna tid alla kamrater i Glassfabriken, kanske vi ses ett annat år. Vem vet!

Lilla bilen nytvättad glittrar som ett smält smörpaket i plastkasse.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)