MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Däckad och upp på sadeln igen

2018-05-24

Kanske inte riktigt ofebrig men inte så hostig. Satt och funderade på att friskskriva mig och jobba inatt. Gick först ner till källaren för att leta rätt på lite arbetskläder. Höll knappt på att komma tillbaka till lägenheten. Ner gick bra men upp drabbades av svettningar ömma ben o ont i huvudet. Nä inget jobb inatt inte så förlängde min sjukskrivning. O inte hittade jag kläderna jag letader efter. Det visade sig att dom hängde snyggt o prydligt i garderoben.

Lite ledsen över ytterligare en missad natt  tänkte jag lägga mig en stund. Men då ringde mobilen och jag pratade med en av dom som hade hand om oss igår på djurparken. Man var nöjd över mina svar och ville erbjuda mig en anställning. Man hörsammade min önskan om flera timmar och det ser ut att bli en slags kombo mellan några olika sysslor som finns. Nattstäd o lövblås va några som nämdes med start redan på Onsdag kväll.

Jobbet i fråga var alltså det som var på gång redan i Januari men som jag tackade nej till då jag hade ett jobb. Va är oddsen på det igentligen? 2 anställningar på samma sommar är lite av ett rekord och hände bara förr på Farfars tid då det var ont om arbetskraft istället för arbete..

Det visskades bland skuggorna vad som skulle hända på glassfabriken så var inte förvånad när beskedet om uppsägning kom. För andra blev det en chock har jag hört. Jag valde att inte grotta ner mig över vad som va och hur det blev som det blev, sommaren har ju inte börjat. Det måste finnas minst sommarjobb kvar att söka därute tänkte jag och kollade på Arbetsförmdelingen.

Upptäckte till min förvåning att djurparken sökte fortfarande. Blev en ansökan förstås och igår som sagt va jag på Audition som det heter på Djurparksspråk.

En Audition är som en gruppinterjuv men betydligt roligare och mera avslappnad. Man får göra lite grupparbete, det är lättsamt och man kommer snabbt in och glatt gör o berättar.

Fanns för övrigt rätt gott om jobb att söka just nu i närområdet. Sommarjobb men också en  hel del tillsvidareanställningar och några av dom har jag sökt. Nu är dock målet uppfyllt med jobb över sommaren trots en del gupp på vägen. Kanske målar jag in mig i ett hörn, men så får det bli. Saknar ibland den där magiska kuben där framtiden visas om man skakar den rätt. Men ibland kanske man inte vill veta.

Nu håller jag mina egna tummar för mig själv att detta ska gå som tåget och jag får några bra Månader fram till hösten då jag tar nya tag.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)