MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Tiden går

2018-04-06

Tänk att det var 48 år sedan jag föddes, nästan i en snödriva några veckor för tidigt.

Tiden går och vi med den. Många har kommit o gott sedan dess, livet har gått uppför och nedför i solgass och regn i med och motvind. Det har tagits otaliga beslut på livets ibland smala stig. Några som jag har ångrat men också en hel del som blev bra.

Alla 48 år har förstås inte varit bra, men hade en god uppväxt. Höll mig borta från dom flesta drogerna även om det var på snudden att jag rejält trillade dit på spriten.klarade också mig från att bli allt för kriminell.

Fick moppe och sedemera körkort bil och en alldeles egen lägenhet, föddes tidigt men allt annat kom sent.

Har jobbat, tyvärr inte hela tiden men mitt bästa så här långt va när jag skyfflade gruffs på etanolfabrik. Tyvärr har jag aldrig haft något fast kneg. Men det kommer säkert det oskå.

När man är arbetslös får man ibland gå diverse mer eller mindre meningsfulla utbildningar, Den senaste som var en städutbildning gick jag inte klart och fick inte certifikat, inget att vara ledsen över då jag endå fick jobba som lokalvårdare. Men tänker ibland på dom andra som var på utbildningen. Hur gick det. Önskeutbildningen nu är att få gå en maskinförarutbildning, det har jag önskat i många år men aldrig riktigt nått ända fram. Närmast va det att få certifikat på lastare, men även dom planerna rann ut i sanden.

Vänner har kommit och gott. Ett fåtal har bestått men jag har aldrig varit en sån person som direkt samlat på vänskap. Lika bäst att bara ha ett par har jag nog tänkt.

Till min mors förtret har jag som jag vet inte blivit pappa. Kärlek kommer inte på brevlådan som en vän utryckte saken och har ett antal gånger tagit mig på krog o restaurang för att det kanske ska klicka i bekantskap. Inget resultat där inte. Har aldrig saknat barn och kan nog sträcka mig så långt att jag inte gillar dom små liven, så här långt in i livet kan det kvitta. Men händer det så tar jag mitt ansvar och skulle säkert bli en bra far.

Som 48 åring kanske jag inte alla dagar trivs med mitt liv lite då och då är det mera uppför en vad nöden kräver. Har dock tagit mig upp ur svackorna  och fortsatt.

Nu så kämpar jag på med ett jobb jag kanske inte helt o hållet trivs med, men handen på hjärtat är det kanske inte så där jätte nödvändigt att trivas bara om pengarna flyter in på kontot.

Tidens tand och hårt arbete gör att jag kanske inte är frisk som en nötkärna presis. ben knä hjärta tår men har aldrig brutit något och aldrig behövt tillbringa någon längre tid på sjukhus.

Taket över huvudet är intakt, bilen står utanför och pengar glider för närvarande in på kontot Livet kanske inte allt i genom är fantastiskt men det är helt okej för tillfället och ser fram mot vad ödet har i beredskap till mig på livets snåriga stig.

Appropå gammalt har jag snöat in på gamla dokumentärer på divesre kanalers play funktioner. för en stund sedan såg jag på nytt en gammal dokumentär om Estonia en dokumentär om en gigantisk olycka på Tranarpsbron (som jag nog också hade sett tidigare) och så hittade en film om Palmemordet jag faktiskt inte hade kollat på en. Har även kollat ifatt på både Sveriges mästerkock och veckans brott.

Fredagen till ära blev det Tacos. Ska snart ta mig ett bad och måste nog försöka sova tidigt då det imorgon bitti vankas arbete.

Livet går vidare  Håll i hatten för nu kör vi!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)