MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

April April

2018-04-01

Blev du lurad idag?

Alla andra dagar kan vi gå med på det mesta, dela osanningar och helt osannolika bluffar på Facebook och gå med på allsköns erbjudande som skumraskpersoner från hemliga nummer ringer till dig om. Allt helt utan att kolla fakta o vara kritisk mot det man läser och hör.

1 April däremot är dagen då vi är källkritiska så till den milda grad att det är ingen ide att rapportera om något viktigt. Folk tror endå¨inte på det. Noterade nyss en nyhet om en rymdstation som var på väg att kracha mot jorden. Tv 4 hade problem att få människorna som kommentera att tro att detta inte var ett aprilskämt.

Jag gick inte på något speciellt. Men en artikel som delades och som jag faktiskt kunde se trots att det kom från Folkbladet som normalt tar betalt för allt vättigt att läsa fick mig att höja på ögonbryna en smula.

Våran kära femöresbro skulle byggas upp igen och byta namn till femkronasbron och som namnet antyder kosta fem kr att gå över. Kanske en bra ide trots allt. Kommunen är ju pigga på att bygga broar men inte så värst sugna att hålla efter dom, bra då att bron skulle bära sina egna kostnader så att säga. Att sitta vakt borde dessutom vara ett enkelt jobb som dom arbetslösa utan utbildningar eller erfaremhet skulle kunne utföra.

Ett 8 vånings parkeringshus nere vid hamnen skulle säkert inte vara så dumt men det är nog tyvärr också ett aprilskämt. Det kunde jag dock inte läsa om då Nt också vill ha betalt för dom flesta artiklar.

I kalmar som vana trogen lanserade man en söt utryckningsbil i form av en tjorv. Denna gång var det polisen som fick ett nytt fordon som polispersonal i jour skulle kunna ha hemma.

Max lanserade en Jalapeno de lyx som typ bara innehöll Jalapeno dressing o bröd och en Jalapeno shake. Låter spännande tycker jag allt.

Bästa aprilskämten levererades väll ändå förr. En idag pratar man om då det tipsades om att man med en nylonstrumpa kunde få färg på sin svartvita tv.

 

Femöresbron när den fraktades bort mot ett då okänt öde.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)