MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Tappad Sug

2018-02-02

Efter en motig morgontimma där en hel del blev fel va det så dags att åka hem. Det hade snöat och uppmanades vid stämpeluret att ta det lugnt hem. En uppmaning som gick bättre en väntat, iallafall dom första milen.

Hann knappt ut från Flen fören en plogbil uppenbarade sig och färden till Katrineholm gick med en snitthastighet på 40km i timman, färden tog en timma.  Allt som allt tog det nästan 2 timmar att ta sig hem.

Där o då i kön med iallafall 70 andra som nog blev lite sena till sina arbeten tappade jag totalt sugen. På att arbeta, på att pendla, på saker som inte är som det är sagt, på möljande plogbilar. på vintern. Känslan att bara säga upp sig och söka nytt jobb lite mera i närområdet kändes som en värklighet jag skulle kunna leva med resten av mitt liv

I höjd med Åby kom Traktorn och saltbilen, där på andra filen gick det ännu långsammare och kön bakom ringlade lång. Skönt att traktorfan inte hade hunnit till andra sidan och kunde förpesta min morgon mera.

En lättnadens suck när bilen parkerades och vetskapen om att jag inte behöver åka till Sörmland fören på Söndag kväll mildrade dom lätt upprörda känslorna i mitt huvud.

Tänkte tänkte tänkte och kunde därför inte somna. Hade satt klockan på rätt skapligt, men kom knappt ihåg att den ringde. Somnade snabbt om. Planerna på att gå ner på stan ändrades och det blev en fika hos en kamrat som försökte muntra upp så gott det nu gick.

Nu så efter en trivsam tacomiddag och en liten whisky känns livet inte fullt lika motigt som i morse. 

Men det känns fortfarande lite jobbigt i sinnet. Kanske ett avsnitt av Gåsmamman kan avhjälpa.


Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)